Under söndagseftermiddagen ställs två lag mot varandra som har haft det väldigt tufft i inledningen. Väldigt viktiga poäng står på spel och tror att vi får se en aningen tillknäppt historia vilket innebär att det även här blir ett målspel.

  • Match: Helsingborg – Mjällby
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 27/4, 15:00

Det har varit en något turbulent inledning av säsongen för Mjällbys del. De sportsliga resultaten har varit av den sämre varianten, och till råga på det har även delar av spelartruppen skapat negativa rubriker efter krogrunda kvällen före match. De första fem matcherna har endast resulterat i två poäng vilka har kommit Gefle samt Norrköping. Det har genomgående varit dåliga insatser, men tycker att man med tränare Lasse Jacobsson ändå har ett intressant material som borde leda till att man i slutändan klarar att säkra ett nytt allsvenskt kontrakt utan några större bekymmer.

Nu reser man till Helsingborg för att på Olympia försöka spela hem välbehövliga poäng. De tidigare matcherna har man inte visat upp någon större lust att vara speciellt anfallsglada utan mycket av hoppet sätter man till den ensamma anfallaren som troligen kommer vara Mattias Håkansson. Med tanke på det bagage man har som består av mindre lyckade insatser känns det som att man kommer vara väldigt försiktiga här. Tre av fem matcher har gått under linan 2,5 mål och tycker möjligheterna för att lagets fjärde sådan kommer här.

Även hemmalaget har som sagt haft en betydligt sämre start än vad man hade tänkt sig. Trots att man tappat en del viktiga pjäser så var förväntningarna naturligtvis högre än såhär. Endast fyra poäng inspelade på fem matcher är ett bedrövligt facit sett ur vad man egentligen borde kunna prestera. Helsingborg har inte längre spelarmaterialet som kan ta klubben till de högsta tabellplaceringar, men man borde och skall sikta på platserna strax utanför de fyra översta lagen.

Väldigt tydligt är att man inte är innehavare av nycklarna som gör att man kan ta sig förbi de mer organiserade försvaren. Bortsett från David Accam, som visserligen är en typ som motståndarna har lärt sig att låsa relativt enkelt, besitter man inte några kreativa mittfältare vilket gör att man helt enkelt kör fast. Nu ställs man troligen mot ett motstånd som kommer att agera på just det här viset. När dessa ställs mot varandra förmodar jag att matchbilden kommer att bli något låst och att vi får se en tillställning som inte bjuder på mer än två mål känns troligt.

                                                                                                                                                          

Med stor sannolikhet kommer Mjällby lägga lagdelarna långt ner på defensiv planhalva. Det kan komma att bli effektivt då det visat sig att Helsingborg inte klarar av att ta sig igenom kompakta försvar. Jag tror att vi får se en match där 0-0 står sig en bra period, och har väldigt svårt att se att den här linan passeras. Under 2,5 mål spelas till oddset 2,10 hos Unibet.

/Mikel