Skånederby och denna match har alla förutsättningar till att kunna bli en bra underhållande match. Malmö är vidare till gruppspelet i Champions league och kan nu helt fokusera på allsvenskan. Helsingborg är inne i en bra period där man öser in mål, 2 mål senast ändå förlorade man mot Norrköping. men ett derby direkt efter känns perfekt och spelarna kommer tagga till ordentligt. Nä detta kommer bölja fram och tillbaka tror jag.

  • Helsingborg – Malmö
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.70 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Helsingborg är inne i ett riktigt bra målstim för stunden och att man kommer vara taggade mot Malmö i detta Skånederby är väl solklart. Dock kommer man möta ett bra Malmö idag tror jag så gäller att fortsätta på den bana man är inne i just nu, nämligen att göra mycket mål. 13 stycken mål på de 6 senaste matcherna är bra och ger ett snitt på strax över 2 mål per match. Senast hade man otur när Norrköping gjorde segermålet 3-2 i matchens absolut sista spark långt in på övertiden. Men det var en match som jag tror detta Skånederby kan bli, böljande med två formstarka lag.

Och till denna match så stryker vi rutinerade anfallaren Rade Prica som togs in för hans rutin, men inget avbräck direkt skulle jag säga. Däremot är mittbacken Peter Larsson ett avbräck som fortfarande är skadad. Sen har vi avstängde mittfältaren Andreas Landgren som också är ett avbräck.

helsingborg      Malmö

Malmö har nu äntligen kvalat in till Champions league och man kan nu helt fokusera på Allsvenskan som känns viktigare. Och jag tror inte man gör en så dålig match som man gjorde mot Häcken senast, när man förlorade med 1-0. Det gör man bara inte, men då hade man visserligen ett avgörande möte mot Celtic att tänka på. Nu kan man enbart tänka på detta Skånederby och man har spelat väldigt bra nu en längre period och jag tror vi kommer få se ett bra Malmö här denna dag. Dessa matcher har en tendens att bli rätt underhållande och det är precis vad jag tror det kan bli här.

Sen får man även tillbaka spelare som var borta mot Häcken när dom förlorade och jag tror man kommer vara lika taggade och motiverade som Helsingborg. Dock är mittbacken Rasmus Bengtsson skadad igen vilket är ett avbräck. Jag tror inte man går mållösa men tror samtidigt inte heller att man håller nollan mot ett Helsingborg i målform, inte när man spelar borta mot dom i alla fall.

——————————————————————————————————————————————————————

Helsingborg är inne i en bra period nu där man gör mycket mål och har flytet med sig, även om oflytet infann sig senast mot Norrköping med ett supersent mål. Men framåt ser det bra ut och många spelare i form där. Bakåt lär man få det jobbigt denna dag. Malmö är ett offensivt bra lag med flera spelare med riktigt bra kvalité. Det är så det blir när man har sjukt mycket pengar Allsvenska mått mätt. Då harm an råd att köpa riktigt bra spelare. Nä jag tror vi kommer få se en underhållande match med flera målchanser åt båda håll och kan inte tänka mig att vi går under 3 mål här. Så jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.70. Insatsen blir något över medel. Jobba!

/ L’orso