Den 25:e Allsvenska spelomgången bjuder på en rad veckomatcher och inleds så även med en riktig godbit. Kvällens mest intressanta drabbning är ett derby och ett toppmöte på Olympia där Helsingborg välkomnar Malmö. Återstår att se hur trevligt det bemötandet blir, där jag förväntar mig kamp över 90 minuter. Något som på förhand känns som ett sunt spelalternativ.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Helsingborg – Malmö
  • Spel: Över gula 3,5 kort
  • Odds: 1,71 @ Betsson
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.05 25/9

Helsingborg har, lyckligtvis för deras del, inte tappat alltför mycket mark trots sviktande resultat där man endast placerar sig 3 poäng bakom kvällens motstånd. En grov missräkning senast när man inte lyckades besegra ett ruskigt formsvagt Syrianska i botten av tabellen. Malmö, som kliver in till avspark som serieledare, studsade tillbaka snabbt efter förlusten mot Djurgården genom att besegra Norrköping senast. I överlag har de himmelsblåa, i jämförelse med motståndet, varit jämnare över hela säsongen och känns så även tryggare nu, man har dock inte lyckats vinna här på lite mer än 6 år.

Helsingborg saknar May Mahlangu, Walid Atta och Ema Boateng sedan tidigare. Imad Khalili är avstängd. Malmö kommer till spel utan Markus Halsti som också är avstängd.

1

Rutinerade UEFA-domaren Jonas Eriksson har ett relativt blygsamt snitt på 2,2 kort/match under årets Allsvenska säsong och 2,8/match under fjolåret. Det här är dock inte någon vanlig match i mängden, där jag misstänker att det inte kommer bli lika städat som ett par av de bataljer som den meriterade herren har basat över tidigare under säsongen.

Utöver att det är ett derby mellan två rivaler i landskapet så är det här även en match som i allra högsta grad har stor betydelse inför fortsättningen av guldstriden med endast ett fåtal omgångar kvar att spela. Faktorer som lär bidra till den anspänningen som redan finns där. Mycket står på spel och den spontana känslan är att det bör visa sig vid ett par tillfällen under matchens gång till det som förväntas bli en kylig septemberkväll.

Sedan våren 2009 har lagen drabbat samman i 10 tävlingsmatcher. 8 av de matcherna har slutat med minst 4 gula kort.


Medelinsatsen på att det blir minst 4 gula kort (över 3,5 gula kort) i matchen.

Ytterligare kortspel med låga insatser:
Rött kort 3,75 (Betsson) 1/10 units
Ardian Gashi att bli varnad 3,50 (Unibet) 1/10 units
Mattias Lindström att bli varnad 4,50 (Unibet) 1/10 units

Noterbart att Gashi och Lindström, tillsammans, har dragit på sig 5 gula kort (av totalt 7 st för Helsingborgs del) i de 3 senaste Skånederbyna.

/Puyol