Europa League ikväll och spanska Levante tar sig till Sverige för att möta Helsingborg. Levante blir klara för fortsatt spela vid vinst men Helsingborg lär nog sälja sig dyrt här då man fortfarande har en liten chans att avancera. Går på ett målspel som känns vettigt!

  • Match: Helsingborg – Levante
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Helsingborg ligger sist i den här gruppen och nu krävs det två vinster och en del flax för att man ska ta sig vidare. Första anhalten blir match mot Levante ikväll och man lär helst ta en seger med två mål för att skapa ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Så det är inte så mycket att fundera på för Helsingborg utan bara att tugga framåt, och med tanke på hur man spelat i EL hittills ger jag bra chanser för att man sätter en boll på Levante ikväll. Man har bara gått mållösa en match i EL och det var mot just Levante, men man har inte haft tur med domarna denna turnering och just i den matchen fick man ett mål bortdömt helt felaktigt. Annars har man gjort tre mål på Hannover och två baljor på Twente, vilket är imponerande. Samtidigt har man väl inte direkt imponerat bakåt med åtta insläppta mål på fyra matcher.

Till dagens match har man dessutom defensiva bekymmer då båda mittbackarna Walid Atta och Peter Larsson är avstängda. Så ett Helsingborg som måste framåt kommer förmodligen inte hålla tätt bakåt.

Helsingborg får se upp med Barkero.

Levante ligger på en andra plats i gruppen på sju poäng och avancerar till vidare spel vid vinst ikväll. Man har gjort det bra både i ligan och i Europa League denna säsong och det är väl främst tack vare ett bra försvarsspel man gått så bra. Man har endast släppt in två baljor i EL hittills och det är imponerande av spanjorerna. Men man såg senast mot Helsingborg att man hade problem i försvaret och ett hemmalag som kommer storma framåt här lär sätta rejäl press på Levante. Till dagens match ryktas det dessutom att man börjar med backgiganten Ballesteros på bänken för att vila gamlingen lite. Man kommer förmodligen också använda sig av ytterbackar Lell och Karabelas som inte får särskilt mycket speltid i ligan. Givetvis ökar detta chanserna för Helsingborg att näta.

Bortalaget får klara sig utan anfallare Gekas som är skadad samt Martins som är låst i Europa League. Detta innebär att Angel är ensam anfallare och troligtvis börjar på topp.


Helsingborg måste sätta allt på ett kort här och det öppnar upp för en målrik match. Man kommer förmodligen glömma bort defensiven i sin jakt på mål och då tror jag inte Levante är sena att utnyttja detta.

Testar även över 2,5 mål i matchen till 1,90 hos unibet, 3/10 units spelas.

/e@sy