Nu är det dags för playoff i hockeyettan om ett fåtal platser i vårens kvalserie till hockeyallsvenskan. Jag tänker gå in lite närmare på några av matcherna och en av de jag kommer kika närmare är den mellan Helsingborg och Kristianstad.

  • Match: Helsingborg – Kristianstad
  • Serie: Playoff hockeyettan
  • Speltips: Helsingborg ML
  • Odds: 2.40 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19/2, 19.00

helsingborgHelsingborg har gjort en imponerande säsong efter jul och man slutade faktiskt som nummer ett i den södra fortsättningsserien med endast ett poängs försprång till tvåan Kallinge. Man gjorde det riktigt bra och man skrapade ihop tolv segrar på fjorton försök, vilket få ses som riktigt bra då grundserien i höstas inte alls gick som man tänkt sig. Helsingborg hade nog som ett mål att vara med och kriga om en plats i allettan för så pass bra lag hade man fått ihop att man borde kunnat haft chansen. Man plockade dock bara ihop 24 poäng och var hela 20 poäng bakom fjärdeplacerade Tingsryd. På pappret var man definitivt bättre och det skulle man sedan också visa efter jul då man imponerat stort. Nu kommer man möta laget som vann grundserien i höstas, men också ett lag som inte klarat av pressen alls hittills. Det är något Helsingborg måste ta vara på och om det ska vara möjligt att gå vidare från den här matchupen så är vinst mot Kristianstad på hemmaplan nästan ett måste. Chansen har man verkligen med tanke på att man toppat formen. Man är starka hemma och tog full pott på hemmaplan efter jul. Målvaktsspelet har varit galant från båda målvakterna som delade på det under serien. Det känns dock som att Hugo Oftedal kommer vara den som vaktar kassen på torsdagen. HHC är lite underskattade och fick nog trots allt en riktigt bra lottning då man verkligen kan gå in utan press och enbart slå ur underläge.

kristianstadKristianstad var seriens gigant under hösten och man lekte hem den södra hockeyettan genom att visa upp en bländande offensiv. Däremot visade man också upp sin sämsta sida som skulle visa sig vara försvarsspelet, trots att man på pappret har en namnkunnig backbesättning på den här nivån. Jag har pratat om det under hela säsongen om att man har väldigt spelskickliga backar som gärna är offensiva. Problemet kanske var att alla inte tog det på rätt sätt och det blev då också lidande i försvarsspelet. Ju längre säsongen gått, ju bättre har det blivit. Däremot så har man inte klarat den press man fått från alla runtomkring och det beror såklart på att man sprang hem grundserien lekande lätt och för att man på pappret är klart vassast i serien. Nu halkade man dessutom in lite på ett bananskal och tog den sista platsen till playoffet efter att man slagit Pantern borta i sista matchen och att man fick lite hjälp av Tingsryd som slog tillbaka Tranås på hemmaplan. Nu är man dock här och nu måste man höja sig om man vill förlänga den här säsongen. På pappret är man bättre än Helsingborg, men på bortaplan kommer man få det tufft och man har som sagt all press på sig att prestera när det verkligen gäller. Frågan är om man klarar av det? Det ska man göra, men det kommer bli jämnt och jag sätter ändå liten fördel för Helsingborg här. Detta trots att Kristianstad har vunnit samtliga möten den här säsongen. Det ska dock sägas att Kristianstad var bättre i höst och att Helsingborg var snäppet sämre då.


Kristianstad ska vinna detta om man kollar på trupperna. Däremot så tror jag att HHC kommer att ge dem en god match och då kan jag inte motstå detta odds som vi får här med tanke på deras hemmastyrka och på att de går in helt utan press. Mitt spel blir alltså Helsingborg ML till oddset 2.40 hos betsson. Insatsen kommer att landa på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden