Över till nästa match, den här gången i den nybyggda arenan i Helsingborg där Skånes bidrag till SSL får besök från Karlstad. Värderar inte denna favorit lika högt som i den andra matchen och håller insatsen nere, dock ett godkänt drag på förhand till 2 ggr pengarna.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Helsingborg – Karlstad
  • Spel: Helsingborg -3,5
  • Odds: 2,00 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00

Helsingborg har jag, och antagligen många andra, övervärderat inför den här säsongen som kan gå mot en besvikelse i form av en missad slutspelsplats då man har 4 poäng upp till Caperiotäby på den sista positionen med 12 poäng kvar att spela om. Man hade en väldigt stark period direkt efter VM-uppehållet men sedan nyårsskiftet har man endast vunnit 2 av 9 matcher vilket har bidragit till uppförsbacken man är i nu. Karlstad har 6 poäng upp till närmsta lag ovanför nedflyttningsstrecket och det sista tåget gick nog definitivt förra helgen när man inte lyckades besegra bottenkollegan Jönköping. Man har nog ingen större tro på sig själva längre då det här, otrevligt nog, är den ”lättaste” matchen man har kvar. I de avslutande omgångarna har man Storvreta, Falun och Dalen i spelschemat, dvs 3 av lagen bland topp-4, vilket man lär ha funderat på inför dagens långa bussresa ner till Skåne.

Helsingborg kommer till spel med ordinarie trupp. Karlstad har endast en skada på den ordinarie kaptenen Daniel Ahl sedan tidigare.

Helsingborg måste i princip vinna samtliga av sina återstående matcher med start här mot en uppgift som känns mer än överkomlig, och när hemmalaget väl börjar hitta sitt flow i den här matchen så tror jag att det här kan gå undan mot ett frustrerat bortalag som har den sämsta lägstanivån i serien. Så här långt har man gått bra mot lagen man har under sig i tabellen där man har samlat på sig 15 av 18 möjliga poäng.

Karlstad har gått ner sig än mer vid avgörande situationer på slutet och det när poängen har betytt som allra mest. Sedan nyårsskiftet har man som bäst ett par sudden-förluster bakom sig, bl.a. senast mot Jönköping som har varit med om samma streckstrid. Innan dess förlorade man 3 raka matcher med 8-, 2- och 3 måls marginal. Såg bl.a. lagets match mot Caperiotäby (11-3) där det såg väldigt uppgivet ut, och jag har svårt att se hur laget ska resa sig här mot ett högmotiverat motstånd.


Spelar hemmasegern med minst 4 mål med en insats under medel.

/Puyol