Guldstrid och det är full fart framåt som gäller för Helsingborg!


Helsingborg – Kalmar FF
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.95 @ Unibet
Insats: 8/10
Spelstopp: 16.30

Helsingborg är i ett jobbigt läge då Malmö måste tappa poäng för att man ska kunna gå förbi dem och vinna guld. Hur som helst så är det full fart framåt som gäller för Helsingborg här och gör man ett tidigt mål så sätter man press på Malmö FF. Man möter idag ett Kalmar som saknar flera viktiga namn inför matchen.

Hemma på Olympia är Helsingborg ruskigt starka och resultatraden 12-1-1 imponerar och målskillnaden 27-11 är mycket bra. Formen är på topp för laget då man har tre raka segrar där man vunnit samtliga med två mål eller fler. Idag ställs man mot ett Kalmar FF som inte har någonting att spela för mer än äran. Med hemmapubliken i ryggen så tror jag Helsingborg utan några större bekymmer kör över Kalmar FF här men tyvärr till ingen nytta då Malmö FF vinner sin match lika enkelt.

Kalmar har varit lite av en besvikelse den här säsongen då man bara har en nionde plats i Allsvenskan. Man vinner de flesta av sina matcher genom mycket kämpa och slit. Idag ställs man mot ett oerhört spelskicklig lag och då blir det svårt. Man saknar dessutom sin ledare, kapten och mittfältsgigant Henrik Rydström. Utan hans ledarskap så kommer man få det oerhört tufft mot ett guldjagande Helsingborg. Man saknar även Robin Östlind, Erik Israelsson och Stefan Ålander. Jag kan inte se annat än att man kommer se ut som yra höns på planen och Helsingborg rullar ut dem och vinner med ett par bollar.

Notera även att Helsingborgs vasse målskytt Alexander Gerndt leder skytteligan i Allsvenskan med ett mål före Elfsborgs Denni Avdic. Han lär sätta minst en boll till idag för att säkra skytteligavinsten. Helsingborg har en ruskigt vass offensiv med mycket unga lirare längst fram som har mycket spring i benen. Det kommer bli en jobbig eftermiddag för Kalmars backlinje.