Det är dags för fredagshockey i ettan och vi har några matcher viska gå över. Helsingborg tar emot serieledande Kallinge hemma i Olympiarinken och där är man starka. Kommer det räcka mot seriefavoriten Kallinge?

  • Match: Helsingborg – Kallinge/Ronneby
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Kallinge/Ronneby
  • Odds: 1.60 @ Ladbrokes
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 26/10, 19.00

Helsingborg är ett lag utan spetskompetens. Man har en ganska bra defensiv och framförallt en bra målvakt i Johan Nielsen, men det är framåt man brister. Man är otroligt uddlöst i vissa matcher och i en match mot starka KRIF så ska man inte räcka till. HHC har fyra raka förluster och vann senaste gången mot Nittorp för fem omgångar sen. Det har dock varit ganska jämna matcher där två av dem gått till övertid. Till morgondagens match saknas Dennis Pegenius sen tidigare och Sebastian Ström bröt handleden senast och blir borta ett bra tag.

Kallinge är årets seriesuverän och som dom har startat. Man har alltså vunnit 13 av 14 matcher denna säsong och är nu upp i 10 raka 3-poängare. Vad talar för att sviten ska brytas? Det är inte mycket. I målet har man suveräne Martin Pettersson har en räddningsprocent på 96.75% och har endast släppt in 0.8 mål i snitt denna säsong. Framåt har man spelare som Victor Wahlqvist, Stefan Söder, Daniel Olsson-Trkulja och importen Vincent Scarsella. På backen har man bland annat Morgan Hassel och Oscar Bäcklin. Det ska tilläggas att flertalet av Kallinges spelare har allsvenska meriter. Kallinge är ett lag, de sköljer över de flesta i den här serien vilket man ganska tydligt har visat. En normal dag vinner Kallinge detta utan att behöva ta ut sig nåt extra. De möttes tidigare i höstas och då vann KRIF med 5-1 och vann skotten ganska klart. Då hade Helsingborg bättre form än vad man har nu och dessutom lider man av ett par skador. Kallinge är bättre överallt.

Jag pratade lite om Helsingborgs dåliga spets och det visar sig i poängprotokollen där deras bäste spelare bara gjort 7 poäng denna säsong. Om vi ska jämföra lite med Kallinges bästa så ligger Stefan Söder i topp på 17 pinnar. Efter sig har han hela 8 spelare som gjort mer än 7 poäng. Som sagt, en normal dag vinner Kallinge, men allt kan hända, vilket vi blev varse om i onsdags. 7 units på Kallinge vinst till ett odds på 1.60 är bra och för högt. De flesta ligger runt 1.40-1.45 och därför sticker Ladbrokes ut litegrann.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden