Mitt andra spel från den här omgången av världens bästa innebandyliga. Skånes bidrag till svenska superligan, FC Helsingborg, har nu sin hemmapremiär denna söndag när man gästas av Jönköping. Här förvånas jag något över oddsfördelningen och jag plockar två överodds från den här matchen.

  • Match: Helsingborg – Jönköping
  • Spel: Jönköping
  • Odds: 6,00 @ Svenska Spel
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00

Två revanschsugna lag som har varit svåra att få grepp om. Helsingborg är det enda laget som fortfarande står på noll poäng efter förluster mot Pixbo och Caperiotäby. Lite rörelse i truppen med nya målvakter samtidigt som några äldre spelare, så som Alexander Nede och Marcus Gullstrand, har tackat för sig. En tråkig förlust i Juha Kivilehto, som var en av SSL:s bästa backar, har sökt sig till en ny klubb. Kevin Björkström får ses som det vassaste nyförvärvet, han har dock precis som resten av laget sett något kall ut under inledningen.

Andra gången Jönköping får mitt förtroende den här säsongen (2,50 hemma mot Caperiotäby 23/9) och jag hoppas kunna pricka rätt även den här gången. Man kommer från en tung derbyförlust mot Mullsjö efter att inte riktigt ha varit på tårna och släppt in några psykologiskt tunga mål för mycket. Jag förväntar mig dock att man kommer studsa tillbaka inom kort. Man har ett lurigt lag som ställde till det för ett par favoriter ifjol och man ska kunna hålla sig kvar med marginal även den här säsongen. Fått till en riktigt fin förstärkning i hemvändaren Adam Brobakken på backplats.

Bland laguppställningarna jag har sett så är det så gott som skadefritt hos båda lagen.

Till den här matchen kan JIK återgå till att satsa på sina omställningar, vilket var lagets vassaste vapen ifjol. Sett till förlustmatchen i derbyt tidigare under veckan, så kommer man ha mindre boll i det här mötet vilket jag tror kan passa laget rätt så bra. Speciellt sett till motståndet och dess inledning, där skåningarna har varit ruggigt uddlöst.

Helsingborg har gjort 2 mål på 2 matcher, vilket är otroligt svagt, och efter att ha sett deras senaste match så kunde jag förstå varför.  Det är inte tillräckligt bestämt och man får nog räkna med att den unga truppen kommer kunna bjuda på några ojämna prestationer under säsongens gång. Man är inte mycket bättre än dagens motstånd.

För mig är det här ett rejält överodds. Jag kan köpa att hemmalaget står som favoriter, absolut, men 1,25-1,30 är direkt skrattretande. Att ge bortalaget en segerchans på endast 16-17 procent är fel. Det här kan visa sig bli en väldigt jämn match, och får Jönköping sedan till försvarsspelet så skulle jag inte bli förvånad om man fick med sig 3 poäng hem till Småland.

Spelar även ett sidospel som också hämtas från Svenska Spel. I det här fallet ett sk ”head to head”-spel som gäller över flest antal mål. Skarpskytten Johan Anderson (bilden) får väldigt mycket speltid och går sällan av planen mållös, där han bl.a. slog ett rekord i SSL förra säsongen. Har nu fått en överkomlig match-up mot Helsingborgs Linus Nordgren som i första hand är en framspelare. Oddsfördelningen ska vara betydligt jämnare. Ett mål skulle kunna räcka för att hålla honom i förarsätet matchen ut. Johan Anderson spelas till 3,75 med 1,5/10 units som insats.

/Puyol