Kvartsfinal i Svenska cupen här. Båda lagen övertygade i sina premiärer och vi bör ha en jämn match att vänta oss. Jag tror starkt på ett visst spel i matchen, häng på!


Helsingborg - IFK Göteborg
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1.75 @ Unibet
Insats: 8/10
Spelstopp: 18.00

Matchstart är alltså 18.00 en vardag vilket är långt ifrån ideal matchtid för match mitt i veckan. Detta har medfört att HIFs klack inte kommer gå in på läktaren under hela första halvlek och Blåvitts supportar kommer stå tysta genom hela första halvlek. Detta är en protest mot TV:s inflytande på svensk fotboll.

Helsingborg gjorde en strålande första halvlek i premiären i söndags när man besegrade Djurgården tämligen enkelt med 3-0 efter att man gjort alla tre målen i första halvlek. Andra halvleken spelade man i princip bara av och lät Djurgården få pressa genom större delen av halvleken. Nu är det dags för match hemma på Olympia igen och man vill givetvis vinna återigen.

Blåvitt gjorde en riktigt bra match mot topptippade Häcken i derbyt i söndags när man vann med 3-0. Man gjorde ett riktigt bra jobb defensivt och man såg pigga ut genom hela matchen. Nu är det helt andra förutsättningar då det är match på bortaplan och spelarna måste spela på topp för att man ska ta sig vidare här. Man kommer möta ett Helsingborg som strålar av självförtroende och som vill ta sig vidare inför sina hemmasupportrar!


Helsingborgs formtoppade David Accam ordnar ett mål för HIF här.

Värt att tänka på är att båda lagen spelade premiär i söndags och det har säkerligen tagit hårt på deras kroppar även om dem ska vara i topptrim redan nu. Det är svårt att sia om exakta startuppställningar men båda lagen har aviserat att man går för seger i matchen och eftersom det är vinna eller försvinna så är det full fart framåt som gäller, framförallt om man hamnar i underläge. Båda lagen har riktigt vassa offensiver och det förvånar mig mycket om inte båda lagen lyckas peta in varsin boll här även om deras defensiver är bra. Det bjuds på fint väder och fantastiska förutsättningar för fin fotboll och det borde talar för lagens offensiver som bör komma upp i normal standard här. Jag tror starkt på att båda lagen gör mål här i en på förhand väldigt jämn match.

Helsingborg får klara sig utan Emil Krafth och Jere Uronen här.
Blåvitt får fortsatt klara sig utan Robin Söder, Hjalmar Jonsson och Ludwig Augustinsson.