Söndag och allsvenskan är i fokus där vi får se en rad med fina matcher. Dags för revansch för igår, då det gick si sådär, och jag har valt att rikta mig in på en match mellan Helsingborg och GöteborgHelsingborg har hamnat i en formsvacka efter tre raka matcher utan vinst medan Göteborg är tillbaks på vinnarbanan efter en skön seger mot Hammarby. Inbördes möten talar sitt tydliga språk och jag har en klar vinnare som bör vara det bättre laget. Häng med!

  • Match: Helsingborg IF – IFK Göteborg
  • Spel: IFK Göteorg rak vinst
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

helsingborgIFK Göteborg logo

Börjar vi med Helsingborg så kommer man till detta mötet med tre raka matcher utan vinst och man tappar mer och mer i tabellen. Två av dessa matcherna har varit mot nykomlingar i form av Östersund samt Jönköping och att endast plocka två poäng (oavgjort i bägge) är underkänt. Offensiven har sett blek ut och det kanske är dags för en förändring för Henke? Idag ställs man mot Göteborg som man under åren haft det riktigt svårt mot och i de senaste fem mötena har man torskat samtliga. Dålig form plus dålig statistik bäddar för förlust och jag går emot!

Inbördes möten: 
Helsingborg – Göteborg = 1-2
Göteborg – Helsingborg = 3-1
Göteborg – Helsingborg = 2-0
Helsingborg – Göteborg = 0-3
Göteborg – Helsingborg = 6-2

Göteborg visade lysande lagmoral när man efter den stora skandalen mot Malmö plockade två raka segrar och mångas ögonbryn lyftes. Därefter följde man upp med två sämre insatser mot Östersund samt Norrköping, för att återigen va tillbaka på vinnarbanan efter att ha avfärdat Hammarby på hemmaplan. Det har varit ojämnt och man har inte riktigt kunna lita på detta GöteborgEngvall har mer att visa likt dansken Ankersen och jag förväntar mig att man får en stabilitet snart. Helsingborg är ett motstånd man älskar att möta och fem raka segrar ska bli sex. Jag tror man har riktigt bra chanser till triumf och två gånger pengarna smakar gott! Spik!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag går framförallt på statistik och grundkapacitet där Göteborg vinner. Två gånger pengarna är acceptabelt och jag lirar raka tvåan till en insats på medel!