Vi tar oss till till mötet mellan Helsingborg och Hammarby där båda lagen har ganska usel form just nu med 3 raka förluster så det blir väl lite av en ångestmatch detta. Senaste matchen för Hammarbys del var dock lite mer åt det positiva hållet om man jämför med matcherna innan dess. Tycker man kanske förtjänade minst ett oavgjort resultat borta mot Norrköping. Helsingborg släpper in alldeles för mycket mål just nu för att kunna vinna matcher. Känns som detta kan bli en jämn match på måndagskvällen.

  • Helsingborg – Hammarby
  • Spel: X2
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Helsingborg har alltså ännu sämre form än Hammarby med 4 torsk på de 5 senaste och 3 raka förluster. Framförallt släpper man in för mycket mål för att kunna vinna matcher och det håller ju inte i längden. Man har såklart en fördel av att matchen spelas på hemmaplan och naturgräs, men det medför ju också i att man förväntar sig att laget tar vinner här mot en nykomling, i alla fall ta minst 1 poäng. Men har en känsla av att man kommer fokusera lite mer på försvarsspelet till den här matchen för att få stopp på målen bakåt. Samtidigt har man press på sig att leverera hemma mot en nykomling vilket kan vara lite för mycket kanske.

Och det kanske är ett sunt tecken att man väljer att fokusera mer på försvarsspelet, då man till den här matchen saknar flera offensiva spelare. Bland annat Astrit Ajdarevic och Darijan Bojanic som båda är avstängda. Skadade spelare har man i form av Anton Wede och Mohamed Ramadan. Samtliga spelare har sin styrka i offensiven. De två förstnämnda är såklart stora avbräck för hemmalaget.

helsingborg     hammarby

Hammarby har även dom 3 raka torsk precis som Helsingborg men där har inte försvarsspelet varit den stora boven utan anfallsspelet där man inte alls haft samma frejdig offensiv som i Superettan, framförallt, men även i början där man skapade mer. Men senaste matchen tycker jag ändå att man tog ett litet kliv på vägen till en bättre offensiv och man hade ju chanser nog att ta minst 1 poäng mot Norrköping som vann med 1-0. Bland annat en ribbträff och ett missat friläge av Rennie i slutet. Apropå Amadaiya Rennie så var det hans första inhopp i Allsvenskan och det var precis vad Hammarby behövde, sen han kom in så blev anfallsspelet bättre helt klart. Så kanske får han spela i matchen mot Helsingborg.

Annars så tror jag man går in med inställning att göra en bra match och få med sig viktiga poäng mot ett formsvagt Helsingborg så man kommer till den superviktiga hemmamatchen mot Halmstad på lördag med förbättrat självförtroende. Dock högst osäkert om lagets kapten och stjärna Kennedy Bakircioglu kommer till spel, lär väl bli en fråga om timmar. Fast tror samtidigt inte man vågar chansa och slå upp skadan igen. Men ett stort plus om han spelar. Annars så ser läget bra ut i truppen och inga avstängningar har man.


Helsingborg är formsvagt och släppt in för mycket mål den senaste tiden. Nu är även viktige Bojanic och Ajdarevic avstängda vilket lär påverka en del. Har en känsla av att man kan komma att spela mer försiktigt än vanligt men samtidigt har man press på sig att leverera hemma mot en nykomling. Hammarby är även dom formsvagt men där är problemet mer offensivt där man inte alls får till det, såg dock bättre ut senast när man borde fått oavgjort tycker jag. Lär komma till Skåne för att ta med sig poäng. Viktige Kennedy högst osäker. Jag väljer att spela X2 till oddset 1.80 tidigt här medan det fortfarande är spelbart. Insatsen blir medel här. Jobba!

/ L’orso