Mitt bland dessa spelförslag hämtade från Premier League så trycker vi in ett svenskt inslag också, där ett objekt hämtas från dagens Allsvenska omgång. Formsvagt och pressat, Helsingborg tar emot HalmstadOlympia där viktiga poäng står på spel i jakten på Europa och nytt kontrakt. Väljer att spela emot det ena lagets försvarsspel där ett av spelbolagen sticker ut en hel del i jämförelse med några av konkurrenterna.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Helsingborg – Halmstad
  • Spel: Bortalaget att göra mål
  • Odds: 1,83 @ Betsafe
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 17.30 6/10

Helsingborgs senaste insats (Elfsborg borta) får ur vissa avseenden ses som ett steg i riktning. Ett något sargat självförtroende innan dess där man kördes över i Skånederbyt (Malmö) samt misslyckades med att besegra den hopplösa jumbon Syrianska. Sedan augusti har man endast vunnit 2 av 9 matcher där interna stridigheter har varit på tapeten under veckans gång.

Halmstad kan inte heller skryta om någon vidare form, och det under en mindre väl vald period. Med ett fåtal omgångar kvar placerar man sig en poäng från kvalplatsen och ytterligare någon pinne från säker mark där Gefle befinner sig i nuläget. Man har inkasserat 4 förluster i de 5 senaste matcherna där prestationen senast mot Djurgården var ett rejält bottennapp.

Helsingborg saknar May Mahlangu, Walid Atta, Christoffer Andersson och Ema Boateng sedan tidigare. Halmstad har ännu inte släppt någon matchtrupp, men man hade inga skador inför förra helgen så skadeläget lär vara positivt om inget sensationellt har hänt under veckan.

skot-upp-helsingborg-i-topp-2013-07-24-202727-p1

Helsingborg har alltjämt en kvalplats ut till Europa att spela om till nästa säsong, vilket får ses som en motivationsfaktor inför fortsättningen. Det får dock ändå ses som en besvikelse i jämförelse med guldchanserna som har runnit iväg för skåningarna (8 poäng upp till serieledande Malmö) där tryggheten och balansen från inledningen ser ut att vara som bortblåst. I början av augusti spelade man 0-0 hemma mot Norrköping, sedan dess har man spelat 7 matcher i följd utan att hålla nollan intakt. Något anmärkningsvärt då man, i mitt tycke, har seriens främsta målvakt i Pär Hansson. Än mer anmärkningsvärt att majoriteten av matcherna har spelats mot lag i nivå med kvällens motstånd, där 5 av matcherna har varit mot lag placerade på tabellplats 10 och nedåt. Under den här perioden (på 7 matcher) har man släppt in 16 mål, det är ett mål mer än vad man hade släppt till i de föregående 19 seriematcherna.

Halmstad ligger inte under nedflyttningsstrecket av någon större slump, där hallänningarna inte har haft någon större jämnhet eller kontinuitet i poängproduktionen över hela säsongen. Däremot så har man ändå lyckats göra mål i förlustmatcherna mot Djurgården och Norrköping, där man dessutom har lyckats göra fler mål samt plockat fler poäng utanför Örjans Vall. Tycker egentligen inte att de något tyngre planerna nu under hösten ska vara till lagets nackdel. Nyckeln blir att få fast bollen på topp med Baldvinsson/Boman och deras fysik högst upp där man måste få utdelning på de längre bollarna. Trots det pressade läget, är det något topplag man ska gå upp mot i nuläget så känns det som att dagens motstånd kommer vid rätt skede.

Sett till historia och traditionens makt. Helsingborg vann mötet i somras med 1-0, men sedan 1994 med spel i Allsvenskan har Halmstad aldrig nollats över båda matcherna. I de 4 senaste besöken har man fått med sig ett mål härifrån.


Helsingborg har på relativt kort tid släppt in en hel del mål mot lag som knappast är avsevärt mycket bättre än dagens motstånd, däribland 2 st mot Syrianska i den senaste hemmamatchen. Man har inte lyckats hålla nollan intakt sedan drygt 2 månader tillbaka och det stora favoritskapet känns tveksamt i nuläget. Betsafe står högt i jämförelse med Nordicbet och Bet365 som ligger mellan 1,55-1,60 på hemmalaget att hålla nollan. Halmstad att göra mål i matchen spelas strax över medel.

Övriga spel till bortalagets favör, minimum-insatser:
Halmstad dubbelchans 3,00 (Bet365) 1/10 units
Halmstad över 1,5 mål 4,80 (Ladbrokes) 1/10 units

/Puyol