Vi tar oss till Skåne där mittenlaget Helsingborg tar emot bottenlaget Halmstad. Här tycker jag det är fördel hemmalaget som verkar ha hittat någon sorts målform och man bör ju kunna ha bra chans att göra mål på ett Halmstad som har lite problem med spelare just nu. Halmstad är ett lag som har otroligt svårt att göra mål, men samtidigt så har man sett att defensiven sett lite sisådär ut på sistone trots lite mål insläppt, framförallt mot skickliga Elfsborg såg det inte bra ut. Nu möter man ett Helsingborg i bra målform och finns risk för fler mål insläppta nu. Kanske repris från vårmötet att vänta?

  • Helsingborg – Halmstad
  • Spel: Helsingborg över 1.5 mål
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Helsingborg kommer från en stark seger borta mot svåra Falkenberg efter att man vunnit med 2-3 och där mittfältaren Darijan Bojanic stod för 2 mål. Men vi kan väl säga som så att det fanns betydligt fler chanser till att göra både 4 och 5 mål för Helsingborg. Och det är väl lite så det sett ut nu på slutet. För efter den katastrofala insatsen hemma mot Djurgården så har det rasslat till ordentligt. Vinst med 3-1 hemma mot AIK, sedan vann man mot Åtvidaberg borta med 1-2. Sedan en torsk hemma mot Kalmar med 1-2 men sen kom man tillbaka och vann mot Falkenberg bort med 2-3. Man har alltså gjort 9 mål på de 4 senaste matcherna vilket såklart är riktigt bra. Nu hoppas jag man fortsätter på den inslagna vägen som gjort att man är det bästa mittenlaget i serien och kan nu gör 7e platsen än mer deras.

Skademässigt ser det bra ut, man har skada på anfallaren Mikael Dahlberg. Men å andra sidan som inte varit särskilt delaktig i laget den här säsongen heller. Och man har även fått in stor rutin i anfallet i form av gamle Helsingborgaren Rade Prica. Annars två skador på backar i form av Peter Larsson och Emil Krafth. Såklart inte optimalt men det betyder ju bara att man bör vara mer effektiv i den offensiva delen vilket man ju varit den senaste tiden och tror man kommer vara även i den här matchen.

helsingborg    halmstad

Halmstad fortsatt svårt att vinna på bortaplan och man har 0 vinster än så länge. Sen är man väl ingen slagpåse på bortaplan direkt men man är dock starkare på sin gräsåker på hemmaplan. Att pressen ligger på Halmstad är inget nytt, men hur man ska kunna förvalta den är dock fortsatt svårt. Man gör inga jättedåliga matcher men man har liksom otroligt svårt att sätta pricken över i:et i sina matcher. Och sen den väldigt viktige mittfältaren King Gyan gick sönder för några matcher sen så tycker jag att försvarsspelet sett lite mer tveksammare ut trots att man inte läcker in mål. Men vi har sett att mot skickligt offensivt motstånd som mot Elfsborg borta att det märks att man inte är ett lag för högre regioner än botten i tabellen. Och nu när Helsingborg kommit in i ett väldigt bra målstim så ska det bli väldigt intressant att se ifall man lyckas hålla tätt eller om Helsingborg fortsätter göra mål. För offensivt så tror jag inte Halmstad har mycket att komma med. man har gjort överlägset minst mål i Allsvenskan, 12 stycken på 19 matcher.

Skademässigt så är viktiga mittfältaren King Gyan borta resten av säsongen. Sedan skada på backen Viktor Ljung och avstängning på backen Andreas Bengtsson. Även skada på mittfältaren Simon Silverholt och stora frågetecken på den viktige anfallare James Keene. Nä jag tror inte man har mycket att hämta i Helsingborg och finns risk för att man förlorar med 2-1. 2-0.

—————————————————————————————————————————————————————

Helsingborg är i bra form nu och framförallt så öser man in mål och skapar väldigt mycket framåt. Så fortsätter man bara på den inslagna vägen så är jag inte orolig inför denna match. Däremot kommer man möta ett väl samlat försvar så gäller att luckra upp det. Men jag tror man fixar det. Halmstad har ännu inte vunnit på bortaplan och defensiven ser inte lika bekväm ut som innan King Gyan blev skadad. Dessutom en del andra besvär i truppen och detta kommer bli en tuff match där jag tror man tar 0 poäng i. Jag spelar Helsingborg Över 1.5 mål till oddset 1.85. Insatsen blir strax under medel. Jobba!

/ L’orso