Här har vi ett spännande möte på förhand mellan två lag som verkligen inte fått igång sitt spel ännu. Det blir ofta målrika och underhållande matcher mellan dessa lagen och mycket talar för att det blir så även här, häng på!

Helsingborg – Häcken
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.90 @ Unibet
Insats: 5/10
Spelstopp: 17.30

Säsongen har börjat fruktansvärt tråkigt för Helsingborg som fick premiären mot Djurgården avbruten och veckan därpå förlorade man med 2-0 borta mot Norrköping. Nu vänder man hem till Olympia igen så räkna med en enorm revanschlusta! På försäsongen har man sett stabila ut och radat upp segrar mot Ljungskile hemma (1-0), Torslanda borta (5-0), Syrianska hemma (5-1) och i kvartsfinalen besegrade man GAIS med 2-1 hemma. Som ni förstår är det inga tuffare motstånd man mött men man gjorde det bra i matcherna och lagets offensiv har fått göra lite mål och byggt upp självförtroendet. I mina ögon har Helsingborg mycket hög kapacitet om de får igång laget men det kan ta ett par matcher. Man är normalt svårslagna hemma på Olympia och med tanke på att laget lär vara ruskigt spelsugna inför sin hemmapublik så tror jag man löser segern här. Trots ett par tunga offensiva namn på skadelistan har Helsingborg en riktigt vass offensiv med spelare som David Accam, Mattias Lindström och Abdul Khalili som ska lösa ett par mål här.

JP_130331_Accam_01_817932v530x800
David Accam var spelsugen senast, hur många mål gör han idag?
Unibet erbjuder 3.05på att han gör mål i matchen, jag kliver in!

Häcken har vart minst lika ojämna som Helsingborg i inledningen av Allsvenskan då man först besegrade Norrköping hemma på Hisingen med 2-0 för att sedan åka till Borås och göra en genomusel insats. Man var stundtals utspelade av Elfsborg och man var aldrig nära segern. Man förlorade med 3-1 i den matchen så räkna med ett heltaggat och revanschsuget Häcken här. Man har en riktigt vass offensiv med spelare som René Makondele, Martin Ericsson, Björn Anklev och inte minst Moestafa El Kabir som kommer starta matchen efter sin skada. Mycket positivt för Häcken som får en helt ny dimension i offensiven med El Kabir på planen! En annan spelare som säkerligen kommer höja sig ett par nivåer är förre Helsingborg-spelaren René Makondele som är tillbaka på Olympia igen. Båda lagen har vassa offensiver samtidigt som lagens defensiver inte direkt imponerar för dagen!

Helsingborg har Alvaro Santos, Andreas Landgren, Ema Boateng och Robin Simovic skadade. Den sistnämnde har börjat träna för fullt men är inte i matchskick ännu.
Häcken får klara sig utan Alexander Jeremejeff och Sebastian Ohlsson som båda är skadade här.

Kort summering:
Det blir ofta händelserika och målglada matcher mellan dessa lagen. Lagens fyra senaste möten med varandra har slutat över linan 2.5 mål i matchen och det mesta talar för att det blir så även här. Häcken får tillbaka sin bäste målskytt i Moestafa El-Kabir som är 100% frisk här och det kommer göra mycket för lagets offensiv. Matchen känns helt öppen på förhand och det är två vassa offensiver som drabbar samman så jag tror på många mål här!