Dags för Allsvenskan igen efter EM-kvalet och Helsingborg tar emot Göteborg. Om vi tar Helsingborg så har det verkligen gått upp och ner för dom senaste tiden, men framförallt har det blivit mycket mål i matcherna både framåt och bakåt. Nu möter man ett guldjagande Göteborg med 3 raka segrar. Dock har man tunga skador på de superviktiga mittbackarna och det är inget man skojar bort. pressen ligger även på Göteborg som nu har både Norrköping och AIK före sig. Målchanser åt båda håll tror jag på en hel del här.

  • Helsingborg – Göteborg
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Helsingborg fick verkligen fart på målskyttet de senaste matcherna, men det har sitt pris och man har börjat släppa in en hel del mål samtidigt. Det har blivit minst 3 mål i 8 av de 9 senaste matcherna Helsingborg spelat i Allsvenskan och med den formen så tror jag mycket väl på att det kan upprepa sig här igen. Att Helsingborg ska gå mållösa på hemmaplan har jag svårt att se, speciellt när man möter ett Göteborg som saknar sina två bästa mittbackar som varit så bra dessutom. Och när man dessutom fått fart på anfallsspelet där flera spelare är inblandade så kan det hända en hel del tror jag.

I Helsingborg så stryker vi anfallaren Mikael Dahlberg och backen Peter Larsson som går skadade, sen en avstängning på anfallaren Rade Prica. Men enda man kan säga där är att Peter Larsson är den som helt klart saknas mest. Mikael Dahlberg har inte spelat så jättemycket och Rade Pricas bästföredatum har gått ut för längesen.

helsingborg      göteborg

Göteborg har 3 raka segrar i bagaget och jagar guldet för fullt. Pressen ligger nu på Göteborg som behöver poäng i matchen, gärna 3 poäng. Och det eftersom både Norrköping och AIK vunnit nu i helgen och ligger därmed före i tabellen med 1 poäng. Göteborg värvade ju in Mads Albaek som den offensiva kreatören på mittfältet och det verkar vara precis det Göteborg saknat där för det har absolut sett bättre ut anfallsmässigt de senaste matcherna även om målen inte ökat markant direkt men det kommer väl med tiden. Nu möter man ett Helsingborg på bortaplan som gjort en hel del mål i de senaste matcherna så man får se upp.

Speciellt med tanke på att man ju saknar både Thomas Rogne och Mattias Bjärsmyr på mittbacken och det är två riktigt tunga avbräck, dom är nog två av Allsvenskans bästa mittbackar och det är inget man skojar bort eller ersätter bara sådär så här har man problem. Den hårt jobbande backen/mittfältaren Tom Pettersson är även han borta pga avstängning, också ett avbräck. Nä tror inte det defensivt starka Göteborg, i vanliga fall, får det så lätt bakåt denna dag mot ett målglatt Helsingborg. Dock gör man troligen mål då Helsingborg inte är något lag som håller nollan i första taget.

————————————————————————————————————————————————————

Helsingborg har medverkat många målglada matcher på slutet, mest för att man släppt på både gasen och bromsen och man bara kör i princip. Hemmaplansfördelen är ett faktum och jag tror man kommer gå ut taggade till max när man möter ett guldjagande Göteborg här. Och Göteborg har i sin tur 3 raka segrar och går jättebra i guldracet, dock har man två riiiktigt tunga skador på två mittbackar och även en avstängning på en tredje. Inget man skojar bort. Målglatt på Olympia? Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.85. Insatsen får bli medel. Jobbbaa!

/ L’orso