Nästintill full omgång under söndagen med 6 matcher där vi börjar med att rikta uppmärksamheten mot nybyggda Helsingborg Arena, där Helsingborg och Falun ska göra upp om värdefulla poäng och placeringar. Spinnar vidare på ett koncept som har varit vinnande på slutet, så vi går in ännu en gång.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Helsingborg – Falun
  • Spel: Falun över 5,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Ladbrokes
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00

Helsingborg plockade en blytung seger senast borta mot ett formstarkt Mullsjö. Via en seger här kan man ta ett kliv till rätt sida om slutspelsstrecket, och man lär nog få kriga om den där sista platsen framtills den sista omgången. Även Falun har växlat upp med tre raka segrar men det kommer krävas ytterligare fullpoängare då det är tätt kring placeringarna i toppen om man vill slåss om fördelen av hemmaplan i eventuella kvarts- och semifinaler.

Båda lagen förväntas ställa upp med samma matchtrupper som senast.

Alexander Galante Carlström har gjort 14 (!) mål i sina tre senaste matcher

Här väljer jag att, återigen, fokusera på Faluns anfallsspel, och dessa överspel har varit uppe på tapeten hos oss vid två tillfällen på kort tid. Förra söndagen skulle man stå för minst 7 mål borta mot Caperiotäby, den gången tryckte man in 13 bollar. I tisdags skulle man lösa minst 8 mål hemma mot Jönköping och den gången styrde man upp 11 bollar i motståndarnas kasse. Man har en extremt vass förstakedja med Enström, Carlström och Rudd där hela trion toppar SSL:s poängliga. Bakom dessa lirare har man ytterligare ett par farliga poängspelare.

Falun har gjort minst 6 mål, under ordinarie speltid, i 17 av 18 matcher under den pågående säsongen. Den enda gången man har bommat var mot Warberg precis under inledningen av seriespelet. Helsingborg har släppt in minst 6 mål i hälften av matcherna. Föredrar målspelet på bortalaget framför den raka segern, då man trots produktionen framåt har haft svårt att avgå med vinsten utanför sin hemmaarena.

Nu är Helsingborg visserligen något bättre i överlag rent defensivt att jämföra med de två tidigare motståndarna som Falun har stött på, men jag kan inte blunda för vilka siffror dagens bortalag visar upp.


Nytt förtroende till överspelet på Falun. Bortalaget att göra minst 6 mål i dagens batalj, insats strax över medel.

/Puyol