Den nionde spelomgången fullbordas denna måndagkväll med en formstark, Allsvensk toppmatch på Olympia. Helsingborg tar emot det regerande mästarlaget Elfsborg där värdefulla poäng står på spel inför fortsättningen av toppstriden. Precis som senast när det ena laget var ute och vevade så riktar jag in mig på samma spelobjekt på nytt, där det ena lagets anfallsspel imponerar stort.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Helsingborg – Elfsborg
  • Spel: Helsingborg över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20/5 19.05

Helsingborg har gått rent och plockat full pott i sina 5 senaste matcher, där man har varit smått hänsynslöst i motståndarnas box med 17 gjorda mål under samma period. Nye Roar Hansen har redan hunnit pricka rätt med sin uppställning där manskapet har anpassat sig väl. Senast mot Häcken tog det lite tid innan man hittade rytmen, men när man väl gjorde det så straffades motståndet ordentligt. Via en ny seger här återtar man serieledningen.

Helsingborg kommer till spel utan Rachid Bouzouzan och Jere Uronen som saknas sedan tidigare. Christoffer Andersson är däremot tillbaka i truppen.

hif

Elfsborg har, efter en trög inledning med en rad oavgjorda resultat, hittat någorlunda rätt och det är formstarkt även här om man ser till poängskörden. Man är nu uppe i 4 raka segrar där man alltjämt är Allsvenskans enda obesegrade lag inför kvällens match. För 10 dagar sedan slogs Norrköping tillbaka efter en stark andra halvlek där man vände ett underläge.

Elfsborg väntar fortfarande på att Niklas Hult ska få stå för sin säsongsdebut. David Elm och Simon Hedlund är fortfarande borta från spel medan målvakten Kevin Stuhr-Ellegaard är ett frågetecken trots att han förväntas finnas med i matchtruppen. Abbas Hassan står redo som ersättare. Man återfår Stefan Ishizaki efter en kortare skadeperiod.


Traditionellt sett brukar Elfsborg ha svårigheter på naturgräs, och även om man är obesegrade på det underlaget så här långt så får det här ses som lagets tuffaste test och det med marginal. Det finns väldigt mycket att gilla med det Helsingborg presterar i anfallsväg i nuläget och jag anser att det känns vettigt att spela på den lagdelen på nytt.

Helsingborg snittar 2,75 mål/match så här långt vilket är ett väldigt fint facit. Man har en härlig variation med en rad ingredienser, där man visar upp kreativitet, fart och tyngd. Även om kvällens motstånd troligtvis kommer spela med ett lågt försvarsspel, ett försvarsspel som i överlag inte ser fullt så lika effektivt ut som under fjolåret, så tror jag fortfarande att backlinjen kan hamna i ett antal obekväma situationer. Tror exempelvis att man kan skörda framgångar på flankerna där David Accam/Mattias Lindström kan slå respektive gubbe hos motståndet.

Om man ser till inbördes möten så har Olympia inte varit någon trevlig historia för Elfsborgs del. Helsingborg har vunnit 5 av de 6 senaste där man har gjort minst 2 mål i 5 av de matcherna. Elfsborg har fortfarande inte lyckas hålla nollan intakt utanför Borås där Helsingborg har gjort 5, 5, 1 och 3 mål på hemmaplan.

-

Överspelet på Helsingborg testas återigen.

Testar även:
Helsingborg över 2,5 mål 4,00 (Bet365) 1/10 units
Jon Jönsson (Elfsborg) att bli varnad 4,15 (Unibet) 1/10 units

/Puyol