Vi har nu närmat oss den 16:e spelomgången mitt i det hårda matchandet efter VM-uppehållet och den enda lördagsmatchen. Vi har ett riktigt häftigt möte framför oss i nybyggda Helsingborg Arena om man ser till betydelsen om man ser till att lagen parkerar på varsin sida om slutspelsstrecket. Helsingborg och Caperiotäby är de inblandade och det gick bra senast vi gick emot det ena laget och vi kliver in på nytt.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Helsingborg – Caperiotäby
  • Spel: Helsingborg
  • Odds: 1,62 @ Nordicbet
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 15.00

Helsingborg var SSL:s formlag med sina 5 raka segrar framtill i torsdags när man stötte på patrull i bortamötet med Warberg. Man hade 2-2 efter 2 perioder mot topplaget innan en rejäl kollaps ledde till en duktig käftsmäll där siffrorna rann iväg ordentligt. Caperiotäby kommer också från en förlust, men det på hemmaplan och mot något svagare motstånd i form av Jönköping där man fick se sig besegrat efter en svängig avslutande period. Inför dagens drabbning skiljer det endast 2 poäng mellan lagen, hemmalaget har dock en match mindre spelad och via en seger här så byter man plats i tabellen.

Helsingborg kommer till spel med så gott som fullt manskap. Inga nyckelspelare utanför truppen. För Caperiotäbys del är det samma scenario som senast. Nyckelspelare i form av Rickie Hyvärinen, Filip Urwäder, Mikael Karlsson och Johan Edlund saknas.

Innan FCH blev uppläxade i veckan så visade man upp fina tendenser till att man är på rejäl uppgång och jag ser inga anledningar till varför man inte skulle hitta tillbaka direkt. Efter en trög inledning där man hade problem med målskyttet så har man växlat upp och bl.a. fått igång en riktig vass förstakedja med Nordgren, Björkström och Kukkola som är en av ligans absolut hetaste linor i nuläget. Även om inte med överdrivet stor marginal så är man nog något för bra för att vara utanför ett slutspel och hemma i Skåne och Helsingborg  (16 poäng av 21 möjliga) spelar man med stort självförtroende.

Vi gick alltså emot Caperiotäby senast (Jönköping +2,5 1,80 & Jönköping rak 4,50 med framgång) och även gången innan det (Mullsjö rak 2,60 utan framgång). Stockholmarna har varit något försvagat till dessa matcher då man har saknat ett antal spelare med mycket kvalitet och utan dessa herrar blir det här en väldigt svår uppgift. Helsingborg är snäppet vassare än de föregående motståndarna där dagens bortalag kommer ställa upp med en trupp på 12 man (utespelare). Man kommer fortfarande ha ett par spelare med stor klass ute på banan, men Helsingborg har fler verktyg (än bl.a. Mullsjö och Jönköping) för att utnyttja de svagare länkarna hos Täby-laget som har förlorat 5 av 7 bortamatcher under pågående säsong.


Jag ser hemmalaget som en väldigt stark favorit under dessa förutsättningar. 1,45 som Svenska Spel ligger på känns mer rätt i nuläget. Helsingborg att vinna under ordinarie speltid liras med en insats över medel.

/Puyol