Allsvenskan börjar närma sig sitt slutskede och nu bjuder den på en veckoomgång. En rad intressanta matcher och i Helsingborg kraftsamlar supportrarna för att bära fram sitt lag till ett bra resultat. Möjligheterna för det bedömer jag som väldigt goda och lämnar ett spel därefter.

  • Match: Helsingborg – Brommapojkarna
  • Speltips: Helsingborg & över 3,5 mål 
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 24/9, 19:00

För tredje allsvenska säsongen i rad har vi ett lag som utmärker sig genom att vara betydligt sämre än sina konkurrenter. Tidigare år har det varit GAIS och Syrianska, och i år är det Brommapojkarna som är överlägsen tabelljumbo. Inför årets upplaga av Allsvenskan tyckte jag trots allt att Brommaklubben besatt ett intressant spelarmaterial, men Stefan Billborn har inte lyckats bättre än att han fört laget till en riktig fiaskosäsong. Anledningarna är naturligtvis många men när man haft skador på de tunga pjäserna så som Mauricio Albornoz och Andreas Eriksson så är kvalitén helt enkelt för dålig.

Sedan länge är man helt avsågade och allt hopp om att man skall rycka upp sig och möjligtvis nå en kvalplats är över. Man har gett upp den här säsongen, och har inte lyckats hitta något annat att finna motivation över. Resultaten de senaste månaderna är ingen vacker syn för klubben. Det har blivit sju raka förluster och trots relativt bekvämt motstånd har det i fem av dessa passerat den linan som mitt spel för den här matchen inkluderar. Det har alltså blivit minst fyra mål i matchen och motståndarna har gått segrande ur striden.

Att Helsingborg skall lyckas med detsamma ser jag som väldigt troligt. Skåneklubben har efter sommaren kommit igång och fått ny energi. Det har tillkommit en hel del nya pjäser som gett laget ny dimension. Framförallt har man fått in arbetsmoral och det känns som att Helsingborg verkligen är ett lag på nytt. Jag tycker att Roar Hansen löst den här krisen på ett smart sätt. Man insåg att man kommer att få problem om man inte gjorde någonting drastiskt, vilket man gjorde genom att plocka in bland andra Mikael Dahlberg som är en begränsad spelare, men sköter sin roll bredvid den fantastiska David Accam alldeles ypperligt.

Så sent som i torsdags derbyspelade man mot Malmö på bortaplan och gjorde det väldigt bra. Trots att man hamnade i underläge väldigt sent så lyckades man samla ihop trupperna och ordna fram en kvittering. Slutresultatet blev 1-1. Det är någonting som gör att man nu har en fin känsla inför den här matchen, och trots att det är seriens jumbo som gästar tror jag inte det kommer vara några som helst problem att motivera sig här. Hemmalagets supportrar har nämligen anordnat en kampanj som går ut på att man skall fylla Olympia, och även om man kanske inte lyckas fullt ut så kommer det bli en hel del åskådare här. Det skall vara klasskillnad mellan lagen och tror inte det kommer vara några problem för Helsingborg att visa upp att det är så också. Man har fördelen att lagets överlägset bästa spelare David Accam åter är tillgänglig för spel, och kommer garanterat ställa till en hel del problem.

                                                                                                                

Jag spelar alltså på att Helsingborg plockar tre poäng här och att vi får se minst fyra mål. Brommapojkarna läcker en hel del och hemma på Olympia är hemmalaget alltid heta. Kastar in 3/10 units på det här spelet.

/Mikel