Den sjunde omgången och Allsvensk fotboll på Olympia i Helsingborg. Obesegrade AIK kommer på besök denna onsdagkväll för att ta sig an de regerande mästarna. Hemmalaget har inte förlorat sedan premiären men man är nog inte nöjda med inledningen. Det krävs fler segrar och jag tycker nog att förutsättningarna är bra här.

  • Match: Helsingborg-AIK
  • Spel: Helsingborg över 1,5 mål
  • Odds: 2,10 @ Betsson
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 19.05

De regerande mästarna har kryssat i hälften av sina matcher så här långt vilket bidrar till att man befinner sig på en 8:e plats i tabellen i nuläget. Man har inte riktigt fått igång målskyttet så här långt men sett till spelet så ser det ändå bra ut även om det går att slipa på några detaljer. Är övertygad om att det kommer lossna så småningom.

I den senaste matchen fick man Christoffer Andersson skadad och sedan tidigare saknas den fd-AIK:aren Walid Atta. Ett plus dock att man återfår Mattias Lindström på mittfältet efter avstängning.

AIK lever mycket på den stabiliteten man har i försvarsspelet. Något som kanske försvagas något på några positioner med det givne förstavalet på målvaktsposten, Ivan Turina, missar kvällens match pga skada. Kenny Stamatopoulos ersätter. Även en av Allsvenskans absolut bästa mittbackar i Alexander Milosevic har känt sig tveksam av samma orsak även om de senaste rapporterna säger att han ska kunna starta. Det har även funnits frågetecken på anfallaren Celso Borges men även han finns med i truppen.

Jag tycker som sagt att HIF kan mycket mer än vad man har fått ut så här långt och känslan är att islossningen inte är särskilt långt bort. Man har ett riktigt vasst mittfält och i lånet från den Belgiska ligan, Alfred Finnbogason, har man hittat en riktigt fin måltjuv.

I lagets senaste match föll man (1-1 hemma mot Mjällby) på att man inte punkterade matchen vid 1-0. Hamnar man i ett liknande läge så kommer man nog ge sig fan på att trycka in en boll till, och just det att man inte är nöjda med inledningen gör att jag förväntar mig ett väldigt hungrigt lag i 90 min inför hemmapubliken.

I samma veva ska det bli intressant att se hur AIK:s försvarsspel fungerar med ett inte alltför prövat kort i målet (på den här nivån i tävlingssammanhang) samt om den viktige Milosevic inte skulle känna sig helt kry.

I övrigt så är Olympia inte av de roligaste destinationerna för stockholmarnas del och man brukar inte fira alltför många triumfer här. Sett till den här spelformen så får man dock ta poäng då det gäller för hemmalaget att göra minst 2 mål, och i vanlig ordning föredrar jag alltså överspel/lag före 1×2 med vissa undantag.

Ser 2,10 som ett bra odds men väljer att spela med en insats strax under medel.

/Puyol