Vi tar oss till Skåne och Helsingborg där hemmalaget tar emot AIK. Hemmalaget kommer från 2 raka torsk där den senaste på just hemmaplan var en insats av det dåliga stadiet, man blev i princip utspelade av Djurgården som bara vann med 0-1, men det var i underkant helt klart. AIK å andra sidan har öst in mål på slutet, visserligen på hemmaplan men jag tycker ändå att man är lite på gång. Faktum är att man mycket väl kan ta årets första seger på bortaplan, en då krävs det att man vinner mittfältet.

  • Helsingborg – AIK
  • Spel: Ebenezer Ofori får gult/rött kort
  • Odds: 4.20 @ Unibet
  • Insats: 2,5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Helsingborg har två raka torsk i bagaget och det troliga är att man säkert kommer försöka tighta till mittfältet här för att störa Dickson Etuhu och Ebenezer Ofori så mycket som möjligt då dessa herrar är bra i duellspelet och brukar vinna mycket boll. Vinner man den kampen har man mycket vunnit i en match som mot AIK. Nu handlar det om att få med sig minst 1 poäng, för så dåligt och harmlöst som det såg ut mot Djurgården senast får det absolut inte se ut igen. Man blev mer eller mindre utspelade av Djurgården. Matchen slutade bara 0-1, men siffrorna var absolut i underkant då bortalaget träffade virket en jäkla massa gånger plus en del andra chanser. Man kommer säkert reta gallfeber på AIKarna och frågan är hur mycket gästerna pallar det.

I hemmalaget så stryker vi backen Emil Krafth som är skadad, annars är det rätt bra ställt på skadefronten och inga avstängningar har man.

helsingborg       aik_200

AIK kommer från en övertygande vinst mot Sundsvall senast, men så var det också hemmaplan där man ju är riktigt starkt i år. På bortaplan är man fortsatt segerlöst och man får nog kämpa hårt om man ska ta en seger borta mot Helsingborg som absolut inte kommer ge sig i första taget. Vi kan nog få se en rätt skön kamp, speciellt på mittfältet. Och Ebenezer Ofori som har mest gula kort (4 st) i AIK kommer nog få en hel del att göra denna söndagseftermiddag. För man ska veta det, han är en väldigt viktig spelare som länkar defensiven till offensiven. Och att möta ett hemmalag som torskat 2 raka matcher, och som säkert kommer tighta till mittfältet extra mycket en dag som denna, blir nog inte det lättaste.

Man har målvakten Patrik Carlgren borta pga skada, annars ser det rätt bra ut, och nyförvärvet Stefan Ishizaki gjorde en lysande match mot brottnings-laget från Armenien i Europa League tidigare i veckan.

Domare för matchen är Martin Hansson och vi alla vet att han inte gillar lagen från Stockholm direkt, det är sen gammalt. han har dömt 4 matcher i år endast vilket är ganska få. han har delat ut 2.75 gula kort i snitt och jag känner mig rätt säker på att det snittet kommer ökas efter denna match.

—————————————————————————————————————————————————————

Helsingborg kommer att tuffa till det för AIKs mittfält denna dag, det är jag nästan säker på, då lär vi få se mycket kamp där på mitten. Frågan är om Domare Martin Hansson kommer ha en hög nivå eller en låg nivå. Hur som helst vet vi att han inte gillar lagen från Stockholm, då ligger AIK rätt risiga till. Och Ofori med flest gula kort i AIK än så länge kan mycket väl utöka den ledningen eftersom att möta Helsingborg borta inte är det lättaste. en tuff match väntar helt enkelt. Jag spelar Ebenezer Ofori att få gult/rött kort i matchen till oddset 4.20. Insatsen är såklart INTE speciellt hög när det vankas kortspel . Men kötta nu för fanken!

/ L’orso