Dags för helgens första match i Serie A och det är den mellan Hellas och Torino. Och vi har ett hemmalag som spelar sin bästa fotboll just här hemma på Stadio Bentegodi, men man möter ett torino som verkar ha fått upp farten rejält nu och man har 8 raka utan torsk i ligan. Svår match att tippa på men jag spelar ett spel som jag tror har alla chanser att sitta i afton. Häng på!

  • Hellas Verona – Torino
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.85 @ Betway
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Hellas Verona brukar normalt sett vara ganska starka på hemmaplan där man har sina trogna fans som är riktigt bra på sjunga o låta. Man är dock inte lika bra som förra säsongen då man var över alla förväntan i stort sett, nu är man väl där man egentligen borde varit förra säsongen, det vill säga ett stabilt mittenlag.

Formen är ganska okej, 2 vinster och 2 förluster och sedan en oavgjord match. Noterbart är att vinsterna kommit på hemmaplan och förlusterna och den oavgjorda var på bortaplan. Man har endast misslyckats att göra mål i 1 av 10 hemmamatcher denna säsong vilket också tyder på att man trivs bättre hemma än borta. Men man har också släppt in mål i 7 av dessa 10 hemmamatcher. Man fokuserar nog mer på offensiven än defensiven allt som oftast.

Man saknar fortfarande Obbadi men annars fullt manskap att tillgå. Så det lär vara en vinst detta Hellas lär gå för i afton, skulle inte kunna tänka mig annat när motståndet inte heter Juventus, Napoli eller Roma.

verona_200x200     torino_200x200

Torino har just nu en riktigt fin form just nu och det lär finnas gott om självförtroende i laget efter 3 raka vinster där två av dom kommit mot Sampdoria och Inter, inte illa alls. Framförallt så gör man numera mål när lägena kommer som man inte alls gjorde första delen av säsongen. Och det måste varit skönt för Fabio Quagliarella som gjorde hattrick senast, som i övrigt gjort 4 mål på dom 3 senaste matcherna.

Jag tror man gör minst 1 mål i afton och det mot ett lag som koncentrerar sig mer på det offensiva än det defensiva, framförallt när dom lirar på hemmaplan. Det borde detta formstarka Torino ta vara på. Sedan så har man en riktigt bra mittback, Kamil Glik, som är otroligt målfarlig på fasta situationer och där är inte Hellas bäst om man säger så. 5 mål har det blivit för mittbackskaptenen Glik denna säsong, vilket är näst bäst i laget.

Vi stryker centrala mittfältaren Alessandro Gazzi denna match vilket är ett avbräck defensivt då han brukar jobba hårt där på mittfältet. I övrigt så har man nyförvärvet Maxi Lopez borta, men inget avbräck tycker jag även om han kan göra en del ok matcher.


Hellas brukar vara bra hemma på Bentegodi, men främst brukar man spela bra offensivt men kanske inte så bra defensivt. Lär inte bli någon skillnad i afton tror jag. Men statistiken säger att man gör mål idag, eftersom det är hemmaplan. Statistiken säger också att man släpper in ett mål idag. Torino har en riktigt fin form för dagen där målskyttet äntligen börjat lossna för klubben. Quagliarella fick göra hattrick senast och man har en farlig mittback i Kamil Glik (5 mål). Jag spelar på att båda lagen gör mål till oddset 1.85. Och det får bli en insats strax över medel. Kämpa!!

 

Måste för övrigt testa 2 stycken målskyttespel här:

Fabio Quagliarella att göra mål – 3.20 @ Unibet – 1/10 Units

Kamil Glik att göra mål – 10.50 @ Unibet – 1/10 Units

/ L’orso