Vi tar oss till en för de flesta okänd liga vid namn Victorian Premier League, som är en del av de australienska National Premier Leagues. Det här är den högsta semi-professionella ligan i landet, alltså snäppet under Hyundai A-League, fast ett ganska stort snäpp under. Serien är inne i andra halvan och viktiga poäng blir ännu viktigare, och jag tror mig ha hittat ett fint spel imorgon.

  • Match: Heidelberg United – Northcote City
  • Spel: Heidelberg United
  • Odds: 1,67 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 12:30

Heidelberg United är tillsammans med Bentleigh Greens och South Melbourne det klart bästa laget i ligan. Formen har svajat lite det senaste där man t.ex förlorade med 4-0 mot Bentleigh Greens och spelade oavgjort hemma mot Avondale FC (1-1), men då ska det sägas att man haft problem med skador under denna perioden. Deras 2 bästa spelare i anfallarna Heffernan och Sheppard har saknats, men nu när de är tillbaka så har man slagit South Melbourne borta med 1-2, och även om segermålet kom i slutminuterna så spelade man mycket bra, och i en match där man var tydliga underdogs så lyckades man spela minst lika bra som sina motståndare. Heffernan som jag tidigare nämnde gjorde dessutom båda målen, så det är skönt att han är i form igen.

Med bra form och 3 poäng upp till förstaplatsen så tror jag inte Heidelberg United gör några misstag. Man har bra truppläge och inga märkvärdiga avbräck, bör vinna komfortabelt.

HeidelbergUnited NorthcoteCity

 

Northcote City är inget lag som på pappret ska kunna utmana om titlar i den här serien, men man är dock tillräckligt bra för att inte åka ner. Man är 18 poäng bakom Heidelberg i ligan vilket säger en del, och man tar en stor del av sina poäng mot sämre lag medan man har svårt mot de bättre lagen. Förra gången man mötte Heidelberg förlorade man med 0-2 framför hemmafansen, en match som kontrollerades från början till slut av det segrande laget. Northcote är naturligtvis sugna på revansch här, men på bortaplan ska man få det svårt. Man har 7 poäng upp till top 6, och den placeringen innebär att de sex bästa lagen får möta varandra igen i en förlängd serien, men i och med att man redan är så långt efter poängmässigt så betyder den placeringen endast fler matcher för Northcote snarare än chans på titlar. Jag vill minnas att holländska ligan har ett liknande system, men jag låter det vara osagt.

Northcote har inga problem i truppen, men då man är ett lag som ofta drar det längsta strået mot ungefär lika bra lag, men som har svårt att rå på storlagen så håller jag mig vid favoritseger i den här matchen. Northcote ska inte ha mycket att hämta här.


Heidelberg United jagar topplacering och är inte långt ifrån. Formen och skadeläget ser bra ut och man ska slå ett Northcote som brukar ha svårt för de bättre lagen. Raka ettan är bra och den spelas med en medelinsats.