Björklöven gjorde sitt i fredags, även fast det satt långt inne. Hoppas fortsätta på det vinnande spåret i matchen mellan Hedemora och Enköping. Ett av lagen dras av otroligt många spelarförluster inför den här säsongen. Dessutom var de av det viktigare slaget. Läs vidare så får ni veta mer.

  • Match: Hedemora – Enköping
  • Serie: Division 1C
  • Speltips: Enköping
  • Odds: 2.30 @ Ladbrokes
  • Insats: 7/10
  • Spelstopp: 23/9, 16.00
Hedemora är ett lag det brukar ringa en hel del målklockor runtom, både bakåt och framåt. Inför den här säsongen lär det dock bli ändring på det, iallafall framåt. Mål kommer de ju göra, det är ju ändå division 1 hockey vi pratar om, men förmodligen inte i samma mängd som förra året. Förra säsongen hade man en förstafemma som producerade nästan hälften av deras totala målskörd. Och då räknar jag bara in forwardstrion med Petter Mattsson, Jonas Kapla och Robert Carlsson. Lägger man till Jesper Andersson och Mikael Sjödin så har ca 64% av deras mål totalt över hela säsongen. Petter Mattsson är den enda som fortfarande spelar för Hedemora. Han är dock den bästa av dem. Totalt så har Hedemora tappat 9 av sina 10 bästa poängplockare från förra säsongen och just förstafemman med Mattsson-Kapla-Carlsson har varit lagets motor under de senast säsongerna. De blir svåra att ersätta utan ”riktiga” nyförvärv. Dessutom tar det lång tid att sätta ihop ett helt nytt lag, vilket det nästan är. Hedemora har startat säsongen med en vinst hemma mot bottenlaget Ore och en förlust mot Lindlöven. Ingen match har de övertygat spelmässigt i. Enköping är bättre än både Ore och Lindlöven.
Enköping rekade jag emot i premiären pågrund av att laget haft en lite turbulent sommar med skadade spelare osv. Nu verkar man vara på banan igen. Premiären mot Falu blev det förlust även fast man spelade riktigt bra och kanske tillochmed borde haft med sig en poäng. I den andra matchen vann med 8-1 mot Tierp och den unge målvakten Jacob Redin Wallstedt visade att han är riktigt talangfull. Jonas Lamby gjorde en bra match och blir bara bättre och bättre för varje säsong. Niclas Levein är en oerhört sevärd spelare när han är på humör och när han väl är det kan han göra nästan vad han vill. Jag skojar inte, han kan vara riktigt grym. Även Lambys kedjekamrater Mathias Löf och Filip Cruseman gjorde bra insatser. I matchen mot Tierp tog man en hel del onödiga utvisningar och det lär dom skärpa till sig på. Glädjande var dock att boxplay-spelet fungerade felfritt och Tierp gjorde inte ett enda mål i PP, trots 2 man mer i 6 minuter. Enköping är riktigt bra offensivt, har bättre målvakt och är bara bättre på de flesta positionerna. Tycker Enköping ska vinna det här skapligt enkelt.

Enköping står i 2.30 hos Ladbrokes och det hugger vi direkt med en insats strax över medel. Hos flera bolag är de favoriter. Ladbrokes har fel favorit. Heja Enköping!

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden