Har hittat ett väldigt vettigt spel i mina ögon där två anfallare står mot varandra i en duell om vem som gjort flest mål vid säsongens slut. Det handlar om Sevillas Alvaro Negredo och Valencias Roberto Soldado.

  • Att göra flest mål i ligan
  • Match: Negredo – Soldado
  • Spel: Negredo
  • Odds: 2,00 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00 – 29/3

Alvaro Negredo har haft en helt ok säsong hittills och står just nu på 15 gjorda mål för sitt Sevilla. En bra siffra på 24 spelade matcher men målskörden borde vara upp mot 20 mål tycker jag. Avsluten är inte den här killens starkaste sida och jag har sett missar den här säsongen som man får lov att nypa sig själv för att tro på. Men han tar sig oftast till en massa lägen och nu på slutet har det faktiskt sett mycket bättre ut i avgörande lägen. På de tre senaste ligamatcherna har han gjort hela fem mål där han smällde till med ett hattrick i 4-1 vinsten mot Celta Vigo. Med den målformen i ryggen så tror jag vi får se ett gäng baljor till innan den här säsongen är slut.

Roberto Soldado är jag lite besviken på då jag tycker han agerat alldeles för ojämnt under säsongen och direkt varit usel vissa matcher. 14 mål har det blivit hittills denna säsong och det betyder alltså att han är ett mål bakom Negredo. Målformen är väldigt dålig då han bara mäktat med tre mål på de tio senaste matcherna han spelat, dessutom är Soldado skadad just nu och det står klart att han inte reser med laget till Madrid i helgens bortamatch mot Atlético. Sen har vi det här med kort där Soldado just nu står på 9 gula kort, vilket innebär att han med största sannolikhet kommer vara avstängd en match här i slutspurten.


Spelprogrammet ser likvärdigt ut för dessa två lag nu när vi går in i slutskedet av ligan, så där tycker jag inte det är fördel för varken Sevilla eller Valencia. Men med tanke på att Soldado går skadad just nu och att han har en förmåga att dra på sig gula kort så tycker jag det är klar fördel för Negredo som visat fin form på slutet, dessutom så har han ett mål att gå på.

Stannar båda dessa herrar på lika antal gjorda mål så kommer oddset delas på två och man får därför pengarna tillbaka på spelet, ett så kallat ”dead-heat”.

/e@sy