Den södra hockeyettan hade smygpremiär under gårdagen där vi på Twitter lyckades pricka hem både Kallinge och Kristianstad till höga odds. Idag ska vi titta närmare på en av årets nykomlingar som får ta emot ett av ettans bästa lag under de senaste säsongerna. Det betyder dock inte att man är ett topplag denna säsong.

  • Match: HC Dalen – Olofström
  • Serie: Hockeyettan Södra
  • Speltips: HC Dalen
  • Odds: 1.76 @ Betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21/9, 16.00

HC Dalen är nykomlingar denna säsong. Nykomlingar som kommer från de södra tvåorna och tar klivet upp i ettan brukar oftast vara ganska bra rustade. Så tycker jag även att Dalen är nu. Man kommer inte vara ett topplag, men jag tror absolut att man kan vara med och hota bland de bästa. Även om man i slutändan blir ett mittenlag eller kanske någon placering sämre. Man har fått behålla det mesta ur förra årets succétrupp så man vet var man har varandra. David Fredriksson dominerade i tvåan förra säsongen och med hans rutin från Elitserien bör han kunna vara ganska överlägsen även i hockeyettan. Målvaktssidan har man förstärkt med Adam Bengtsson från Tranås och även lånat in Viktor Kokman från HV71. De tre mest intressanta nyförvärven man gjort är Jonathan Tholander, Julius Selle Larsson och Johan Lindström. De två förstnämnda var tongivande i deras respektive lag i division ett förra säsongen och Lindström kommer direkt från SHL och HV71. Försäsongen har varit helt okej och man har mött riktigt bra motstånd rakt igenom, vilket kanske förklarar varför man inte har vunnit så många matcher ännu. Däremot kommer man från en vinst i genrepet mot topptippade Skövde och självförtroendet är på topp. Stommen i laget från förra säsongen är bra och man har värvat in ett par riktiga spjutspetsar som bör klara av att hantera åtminstone Olofström. Förmodligen även bättre lag också.

hcdalenolofstrom

Olofström tror jag går en riktigt tung säsong till mötes. Man har haft ekonomiska problem i klubben och har det fortfarande. Förra säsongen var ett mellanår för klubben och då hade man ändå en helt okej trupp. Dock lyckades man aldrig ens vara i närheten av att åstadkomma någonting. Till den här säsongen har man tappat i princip hela laget och endast fått behålla ett fåtal gubbar. Dagens trupp är riktigt ung. De man har värvat är gamla juniorspelare som inte har någon speciell rutin från seniorhockey och ett par backar som dock är ganska duktiga. Men i övrigt är laget riktigt tunt och man kommer få stora problem denna säsong. Försäsongen har varit genomusel och man har inte tagit många poäng. Dessutom är det en hel del matcher man fått storstryk i. Olofström brukar normalt sett vara starka på hemmaplan och lite mer mänskliga på bortaplan. Jag tror inte direkt att det hjälper att man möter en publikstark nykomling på bortaplan som dessutom verkar ha lite ambitioner att ta sig uppåt. Nej, det blir förlust direkt för detta unga lag.


Jämför man lagen här så ska det vara klasskillnad. Jag tycker att det här är ett rejält överodds och räknar med att det kommer bli slashat ganska fort. Därför råder jag er att hugga direkt. Hade det inte varit en premiäromgång hade jag nog satt ett maxspel på detta. Mitt spel blir därför Dalen att vinna under ordinarie tid till oddset 1.76 @ betsson. Insatsen blir 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden