Här har vi ett öppet och på förhand svårtippat Niedersachsenderby mellan Hannover-Wolfsburg. Båda lagen känns svårbedömda och matchen känns helt öppen i mina ögon. Jag väljer att prova ett överspel här, häng på!


Hannover – Wolfsburg
Spel: Över 2.5, 3 mål i matchen
Odds: 1.95 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 15.30

Bundesliga hade ett uppehåll över jul/nyår och lagen har bara hunnit spela en match vardera efter uppehållet. Hannover ställdes mot Schalke 04 på bortaplan i sin match och den matchen svängde det rejält om och slutresultatet blev till slut 5-4 till Schalke 04. Jag bevittnade tyvärr inte den matchen men vad jag förstått så var båda lagens backlinjer under all kritik i den matchen. Mellan matchminut 60-68 föll 4 mål i matchen och det är ju helt sjukt! Som ni förstår så är Hannovers backlinje inte mycket att hänga i granen samtidigt som lagets offensiv kan vara riktigt vass och effektiv…

Hannover är lite som dag och natt när det gäller hemma/bortaplan då man spelat in 17 av sina 23 poäng på sin hemmaplan. Man har resultatraden 5-2-2 och 20-13 i målskillnad. Lagets senaste hemmamatch i ligan var den 12e December då man mötte topplaget Leverkusen och den matchen vann man med 3-2 så det finns bra kvalité i truppen.

Wolfsburg sparkade sin tränare under uppehållet och man gjorde klart me nye tränaren Hecking. Han gjorde sin första match som tränare senast och då vann man med 2-0 hemma mot Stuttgart. Det ska bli spännande att se vad han kan göra med det här laget då man har flera namnkunniga spelare i truppen. Man gjorde som sagt en vass insats mot Stuttgart men nu ställs man verkligen på prov när man möter ett hungrigt och hemmastarkt Hannover på bortaplan! Laget har en vass offensiv med flera duktiga spelare så man bör göra minst 1 mål här trots bortaplan!

Wolfsburg var under hösten bättre i bortaspelet än i hemmaspelet vilket talar för mitt spel här. Inför uppehållet bortaslog man Dortmund efter en riktigt imponerande insats. Dortmund fick visserligen en man utvisad i mitten av första halvlek men Wolfsburg stod ändå för en bra insats och vann som sagt matchen till slut. Nu möter man återigen ett starkt hemmalag och med nye tränaren kommer spelarna göra allt för att vinna matchen och visa upp sig!


Får Hannover anledning att fira fler än 1 gång idag tro?


Hannover har återigen bekymmer inför den här matchen då man får avvara försvararna Cherundolo(15/0) och Schulz (8/1) plus mittfältaren Lars Stindl (14/2) som alla är skadade. Lägg därtill att mittfältaren Pinto (16/1) är avstängd och Ya Konan(15/2) är iväg på afrikanska mästerskapen!
Wolfsburg får klara sig utan avstängda Josué och långtidsskadade duon Pilar och Helmes.

Hannover är överlag ett väldigt målglatt lag som på sina 18 matcher den här säsongen har målskillnaden 36-36 vilket är 2 insläppta och 2 gjorda mål per match! Man har en erkänt stark offensiv men lika bra som lagets offensiv är, lika dålig är lagets defensiv och nu finns det dessutom fortsatta skadeproblem i lagets backlinje så det här spelet känns väldigt troligt på förhand! Wolfsburg är som jag skrev ovan ett helt okej bortalag som gjort flera starka prestationer i sitt bortaspel!