Borussia Mönchengladbach gästar HDI-Arena för att möta bottenlaget Hannover, Mönchengladbach behöver en vinst här för att inte tappa i jakten om Europaplatserna.

  • Match: Hannover – Borussia Mönchengladbach
  • Spel: Borussia Mönchengladbach över 1,5 mål
  • Odds: 1,65 @ bet365
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Jumbolaget Hannover verkar få tillbringar nästa säsong i Bundesliga 2, man har tolv poäng upp till säker mark och de fem återstående matcherna för säsongen är mot tuffa lag som b.la. Bayern München, Schalke och som i dag mot Borussia Mönchengladbach. Vårsäsongen har varit katastrofalt dålig, man har bara lyckats ta fyra poäng totalt. En turlig vinst mot Stuttgart (2-1) och ett kryss i senaste matchen mot Hertha Berlin (2-2). Tränaren Thomas Schaaf fick lämna efter förlusten mot Hamburg (3-0), U-19 tränaren Daniel Stendel fick ta över och ingen förväntar sig några underverk av han nu på slutet. Man är ett av lagen som släpper in mest mål i ligan, hela femtiofyra stycken. Man har flera avbräck i dag som b.la. backen Sorg, mittfältarna Prib och Andreasen.

hannover_200x200Mönchengladbach_logo

Borussia Mönchengladbach ligger på 5:e plats i ligan, tre poäng upp till CL-kvalplatsen. På hemmaplan är man bland de bättre lagen men på resandefot är man inte så vidare bra, man har tagit en poäng på de fem senaste matcherna på bortaplan. Jag tycker dock att man borde ha fått med sig poäng mot b.la. Schalke (2-1) och mot Wolfsburg (2-1), men det vill sig bara inte på bortaplan. I dagens match måste man klara sig utan rivjärnet Granit Xhaka men man får tillbaka offensivkraft i brassen Raffael. Han har gjort tretton mål och tio assist hittills, otroligt viktig spelare för Mönchengladbach. Det börjar även ljusna på skadelistan för dem, flertalet duktiga spelare har kommit tillbaka som t.ex. Hermann och Wendt. Nu har man faktiskt bara backen Dominguez och mittfältaren Schulz på skadelistan.


Borussia Mönchengladbach har ett ypperligt tillfälle att ändra på sin tråkiga svit, man möter svagt lag nu som verkar ha gett upp hoppet om Bundesliga spela nästa säsong och dem har även flera avbräck. Mönchengladbach är ett offensivt lagt lag som har ett snitt på strax över två gjorda mål per match. Det blir även mitt spel att dem gör över 1,5 mål och jag går in med en tung insats.