Denna vecka är det Bundesliga fotboll mitt i veckan, vi riktar blickarna mot mötet mellan Hannover 96 och Wolfsburg. Ett möte mellan två lag med tveksam form, gästerna Wolfsburg brukar ha det jobbigt på HDI-Arena och Hannover behöver verkligen plocka poäng för att korta ner avståndet till säker mark. 

  • Match: Hannover 96 – Wolfsburg
  • Spel: Hannover 96 +0,5 asian handicap
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Hannover har inte haft någon bra säsong hittills, man parkera på den sista platsen i ligan med 17 inspelade poäng. Tog visserligen en skön borta vinst i senaste matchen mot Stuttgart (2-1) där mittbacken Schulz blev stor matchvinnare med två mål. På hemmaplan har man fyra raka uddamålsförluster men man borde ha plockat minst en poäng i tre av dem matcherna, för man har inte alls blivit utspelade utan man har haft svårt att göra mål. Man har ingen riktigt bra forward, innan januarifönstret stängdes värvade man tills sig både Hugo Almeida och Adam Szalai. Almeida gjorde visserligen mål i sin debut men sedan har han inte alls presterat och Szalai har inte tillfört någonting egentligen. På mittfältet ser det bättre ut och japanen Kiyotake har imponerat, även nyförvärvet Fossum imponerade i sin debut match i helgen och är en frisk injektion på mittfältet.
Till den här matchen blir man utan Almeida, Bech, Szalai, Andreasen och Benschop.

hannover_200x200wolfsburg_200x200

Wolfsburg stod upp relativt bra mot Bayern München i sin senaste ligamatch, blev dock förlust med 2-0. Wolfsburg ligger på 8:e plats i ligan och det är mycket på grund av deras bortaspel, dem är fruktansvärt dåliga bortaplan. Man har raden 1-4-6 och målskillnaden 7-20 på resande fot. Ända vinsten på bortaplan kom mot Darmstadt (2-1) och det var i slutet av oktober förra året. Det kommer garanterat blir svårt att ändra på den negativa trenden i den här matchen för man har väldigt många skador på ordinarie spelare som mittbacken Naldo, mittfältaren Caligiuri, forwarden Bas Dost och målvakten Benaglio. Sedan brukar man ha svårt mot Hannover och på de 10 senaste mötena har man förlorat sex matcher, kryssat i två och vunnit två.

Även backen Sebastian Jung är skadad och kommer inte till spel.


Det är viktiga poäng som står på spel för Hannover och med en vinst i bagaget så är självförtroendet givetvis bättre än tidigare. Jag tror man krigar till sig minst en poäng mot ett skadedrabbat Wolfsburg som även är rentav usla på bortaplan. Jag testar en insats över medel på Hannover +0,5 asian handicap.