Haninge tar idag emot Hammaby i en viktig match i den östra fortsättningsserien. Hemmalaget storsatsade inför säsongen och man värvade ett par rutinerade pjäser. Nu får man ta nya tag i fortsättningsserien för att ta sig mot kval till allsvenskan och starten man fått har inte kunnat bli bättre.

  • Match: Haninge – Hammarby 
  • Serie: Hockeyettan Östra Vår
  • Speltips: Haninge
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 7/1, 19.00

haningeHaninge har fått en drömstart på vårserien och man har nu kravlat sig upp i topp efter tre raka segrar. Man har slagit Enköping hemma med 8-2, Värmdö borta med 4-6 och senast slog man tillbaka Åkers på bortais med hela 7-4. En målskillnad på hela 21-10 på tre matcher ger ett snitt på sju mål framåt/match. Det visar lite att kvalitén verkligen finns hos de här spelarna om man verkligen vill. Det är offensivt man ska vinna sina matcher och där man satsat. Man är nykomlingar och hade ett riktigt bra lag i division två förra säsongen, men har till den här säsongen verkligen satsat på att etablera sig då man värvat in ett par duktiga killar. Man har Fredric Weigel som länge varit en producerande spelare på den här nivån. Robin Sjörén har också varit i klubben länge och är en klart duktig division ett-spelare. Stefan Pettersson har meriter från högstaligan och landslagsspel. Visst, han börjar komma upp i åren, men han är fortfarande rutinerad på den här nivån. Fredrik Abrahamsson lämnade Enköping inför säsongen och har spelat på högre nivå än han är idag. Det är en klar tillgång man har och han ser äntligen ut att ha kommit igång nu i början av serien. Det största tillskottet man fått är helt klart Patric Nordström som öst in poäng i Stockholmsserien genom åren och har iår noterats för 38 poäng på 22 spelade matcher. Haninge gör mycket mål framåt och det är där man vinner sina matcher. Så länge man får in ett par kassar så är jag inte orolig, trots att Bajen spelat ganska tight. Man ska vara såpass mycket bättre att man borde lösa detta.

hammarbyHammarby rekade jag emot nångång i början av säsongen. Anledningen var att jag inte tyckte man hade en nog bra trupp för att konkurrera och dels också för att man haft en väldigt stor spelarrotation under sommaren. Det är dock ganska vanligt i den här serien, men självklart tar det också en tid att spela ihop laget. Nu har man fått lite mer tid och spelet ser klart bättre ut. Samtidigt så har även Haninge höjt sig och jämför man spelartrupper så är det klar fördel Haninge enligt mig. Hammarby har inte lika mycket spetskompetens och man borde få det tuffare. Under grundserien hammnade man endast två poäng bakom Haninge i tabellen och nu i starten har man också gjort det okej, men samtidigt mot lag man verkligen ska kunna slå. Första matchen vann man mot bottenlaget Vallentuna med 4-2. Sedan slog man Tierp borta med 3-2 innan man fick stryk på hemmaplan med 2-1 på Enköping. Hammarby var inte bra på resande fot under grundserien och känslan är väl att de takterna sitt i även just nu, trots att man slog Tierp. Haninge är ett vasst lag som har öst in mål i början och Hammarby defensiv måste vara prickfri och dessutom måste man få puckarna som man haft svårt med under hela säsongen för att ha en chans att vinna.


Haninge har mycket vassare spetskompetens än Hammarby och det är där jag tror det kommer att avgöras. Haninge har rivstartat och öst in mål i inledningen. Man slog till exempel Enköping med 8-2 som kan jämföras Hammarby som fick stryk med 2-1 mot samma lag. Mitt spel denna afton blir Haninge att vinna under ordinarie tid till oddset 1.75 hos bet365. Insaten blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden