Toppmöte i den östra fortsättningsserien där Haninge kommer stå som värd för Åkers idag. Bortalaget har dragit ifrån de andra lagen och Haninge är de som kommer behöva poängen mest. Jag kommer gå på magkänslan här och tro på det lag som faktiskt har sämst form.

  • Match: Haninge – Åkers
  • Serie: Hockeyettan Östra Vår
  • Speltips: Haninge ML
  • Odds: 1.84 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 1/2, 16.00

haningeHaninge gick som en raket i början av fortsättningsserien och man körde över alla sina motståndare med sin frejdiga offensiv. Man öste in mål framåt och de meriterade spelarna Stefan Pettersson, Patric Nordström och Fredrik Weigel stänkte alla in poäng. Man släppte in en hel del mål också, men samtidigt gjorde det inget med tanke på att man hade ett otroligt högt målsnitt framåt istället. De sista tre matcherna har man dock förlorat och något måste hända ifall man ska behålla den sista playoffplatsen bakom just serieledande Åkers. På pappret är man bra och det gäller bara att få ihop det defensivt. Idag måste man försöka hålla koll på det defensiva då man möter seriens nästa bästa lag framåt. Jag tror dock att det kan bli en väldigt kul match att se på med mycket mål. Frågan är bara vilket lag som gör flest mål. Haninge har stärkt upp målvaktssidan med Alexander Jirhage som gjorde sin debut senast. Förhoppningsvis har han kommit in i laget lite bättre nu efter ett par träningar. Haninge är bra och man vann faktiskt mötet mot Åkers på bortaplan med 7-4 nu i fortsättningsserien. Då kan man definitivt vinna på hemmaplan. Man är bra och jag tror inte man förlorar fyra matcher i rad.

aker-strangnasÅkers har även dem tuffat igång nu efter en lite trevande start. Man är nu serieledare och har efter förlusten mot just Haninge fem raka segrar. Även här så är det offensiven som är deras stora styrka. Det defensiva har aldrig varit Åkers spelstil och är det någonstans man ska såra dem så är det bakåt. Målvakten Andro Michel har inte heller övertygat och jag räknar ganska kallt med att det kan bli målfest idag. Åkers spelade i fredags och har bara fått en dags vila emellan dessa matcher, vilket kanske är lite för lite i en sån här serie med så pass tufft matchande. Kanske sitter den matchen kvar lite i benen och då kan det blir jobbigt mot ett lag som fullständigt dödar i offensiv zon. Åkers har som sagt ett riktigt bra lag offensivt och har som Haninge ett par meriterade spelare i truppen som Tony Lagerström, Alexander Lagerström och Daniel Despotovic. Till dagens match saknar man lagets kanske bästa spelare i Christofer Blid. Det är såklart ett avbräck då han står för väldigt mycket framåt. Jämför man lagen så känns de ganska lika. De har sina styrkor offensivt och svagheten sitter i egen zon. Det känns dock som att Haninge kan vara lite mer desperata efter en seger än va Åkers är och därav går mitt tips också till just hemmalaget.


Det kommer garanterat bli mycket mål idag och fanns det överspel någonstans skulle mitt spel varit givet där. Nu går jag dock på det lag jag har magkänslan för. Haninge bör vara mer desperata efter en seger och därför blir också mitt spel Haninge ML till oddset 1.84 hos Unibet. Insatsen kommer att bli 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden