Två omgångar återstår av årets grundserie i hockeyettan och förra årets succénykomling Haninge tar emot Åkers där viktiga poäng står på spel. Inget av lagen har någon chans på allettan, men med tanke på att hela sex lag slåss om extrapoängen till fortsättningsserien så kan den här matchen betyda en hel del i slutändan.

  • Match: Haninge – Åkers
  • Speltips: Åkers X2
  • Odds: 1.91 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 2/12, 19.00

haningeHaninge har spelat upp sig under säsongen och man är bättre nu än vad man var under första halvan. Man har fått tillbaka ett par spelare från skador osv så det är självklart att man blir bättre med tiden. Just nu ligger man på femte plats med tre poäng ner till dagens motståndare Åkers. En vinst idag och man sätter sig i en god sits inför den sista omgången där det kommer avgöras hur många poäng dem får ta med sig till den kommande fortsättningsserien. På pappret har man ett bra lag och det håller väl ungefär samma klass som förra årets lag, vilket är ganska bra. Idag tycker jag man är rätta favoriter, men att man har blivit såpass stora favoriter tycker jag är fel. Haninge kan såklart vinna detta, men ser man till individuell skicklighet offensivt sett så är Åkers klart bättre. Sedan kanske Haninge spelar mer som ett lag och har en stabilare defensiv, men det känns ändå som att grundkapaciteten i Åkers är lite högre.

aker-strangnasMatchen är minst lika viktig för Åkers, om inte än viktigare. En förlust idag skulle innebära att man kanske får starta med hela fyra poäng mindre än Haninge och dem poängen kommer bli otroligt svåra att ta igen under våren. Man behöver helst en vinst idag, men en poäng skulle vara väldigt viktig den med. Detsamma gäller för Haninge. Åkers har vi spelat på under säsongen flera gånger med såväl vinster som förluster. Det känns lite som att grundkapaciteten är väldigt hög hos Åkers, men att inställningen kanske kärvar lite. Tittar man på de två första femmorna så är dem riktigt bra offensivt sett. Tony Lagerström leder poängligan överlägset med sina 39 poäng. Despotovic och Nilsson skuggar båda på strax under 30 poäng. Så länge man håller jämna steg i matcherna så har man goda möjligheter att vinna med tanke på att man är såpass bra i grunden. Får man några mål emot sig, ja då blir det oftast ett par till också. Formen är lite varierande. Ena dagen slår man ett topplag medans man andra dagen släpper in alldeles för många mål mot ett bottenlag. Känslan är ändå att de höjer sig idag när det är en såpass viktig match. Ett oavgjort resultat gynnar båda lagen lite med tanke på läget i serien just nu, även om dem båda såklart vill vinna. Höstens första möte vann Haninge med 6-5 efter att ha avgjort med en dryg minut kvar av ordinarie. Misstänker att det finns lite revanschlust hos Åkers.


Det är två jämna lag där Haninge för tillfället är det lite mer stabila laget, men samtidigt tycker jag att Åkers har högre kapacitet. Får man bara ut det så vinner man den här matchen. Jag tycker oddsen är väldigt höga på en bortaseger, men kommer nöja mig med dubbelchansen. Mitt spel blir alltså att Åkers ska ta minst en poäng till oddset 1.91 hos Unibet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden