Hockeyettan Östra har idag premiär när publiklaget Hammarby tar emot det alltid tippade topplaget från Gotland, Visby Roma. En premiär är alltid en premiär, men min första tanke som slog mig när jag såg oddset var att det känns riktigt bra.

  • Match: Hammarby – Visby/Roma
  • Serie: Hockeyettan Östra
  • Speltips: Visby/Roma
  • Odds: 1.70 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20/9, 16.00

Hammarby gjorde en säsong förra året som var helt okej med tanke på de förutsättningar man hade med spelare osv. Man var parkerade i mitten av serierna under hela säsongen och man var varken nära att få kvala neråt eller uppåt. Till den här säsongen så har man som vanligt haft ganska stor rotation på spelarfronten. Det är ganska vanligt i stockholmsserien med tanke på jobb och studier. Nu såhär i början gäller det att få ihop laget och kemin mellan de olika spelarna. Självklart tar det tid och man har fortfarande en del spelare som ännu inte gjort sin debut i Bajentröjan och ska göra den på lördag mot Visby. Man kan säga att Bajen kommer ställa ett i princip helt nytt lag på benen mot vad man hade förra säsongen. Man har tappat Jesper Kokkonen till Huddinge som var deras överlägset bästa spelare förra året. Man har tappat ett par spelare till storsatsande nykomlingen Haninge och även ett gäng spelare till. Det kommer självklart att ta tid att spela ihop de nya och därför tror jag också att man får det tufft i början. Jämför man laget man har iår mot förra året så tycker jag årets lag ser klart sämre ut. Det är ungt och ganska orutinerat. Man saknar den där avgörande spetsen som man hade i Kokkonen förra säsongen. Jag tror man går emot en liknande säsong igen. Det som talar för Hammarby i premiären är deras fans och det enorma publiktryck man har på hemmaplan. Träningsmatcherna har det varit blandade resultat i, man har vunnit ett par och förlorat ett par. Både mot bättre och sämre motstånd.

VisbyRomaHockey

Visby går återigen för att ta sig uppåt i seriesystemet och man har såklart chansen ännu en gång. Även om jag själv inte tror på att laget blir lika bra som förra säsongen. Man har återigen fått behållt många av sina kuggar nere på ön och Andreas Gröndahl har valt att stanna i klubben ännu en säsong. Det är grymt viktigt för han är en artist på den här nivån. Laget ser lite sämre ut än förra säsongen, men fortfarande ett lag som är med och slåss om seriesegern i mitten av december. Man har tappat Ringström, Lindblom och målvakten Bjurö. Det får väl räknas som deras största tapp. Även tappet av Joe Devin är väl också rätt tungt. Man har dock fyllt på ganska bra ändå tycker jag, även om några av dem är rätt oprövade på just nivån hockeyettan. Martin Larsen och Mikkel Ankjaer Nielsen kommer båda från Odense och den danska högstaligan. Jens Holmström från Tingsryd har även han valt att testa lyckan i Visby. Målvaktsposten har dem förstärkt med Robert Hestmann från Huddinge som gjorde en magisk säsong förra året. Så klass finns det i Visby och nu ska man också bara få ihop det. Försäsongen har varit ganska tung, men man avslutade med en vinst mot Tingsryd. Det tyder ändå på en hel del klass för att man ska kunna slå ett av ettans klart starkaste lag. Visby vann alla tre mötena förra säsongen mot Hammarby.


Visby är rätta favoriter mot detta Hammarby och jämför man lagen så ska Visby vara ett par klasser större. Det som kan stoppa Visby denna afton är Bajens hemmapublik och att det är premiär. I övrigt bör inte Hammarby kunna rubba Visby enligt mig. Mitt premiärspel blir därför Visby/Roma att vinna under ordinarie tid till oddset 1.70 hos Betsson. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden