Efter en något spelfattig helg med större fokus på landslagsfotboll så vänder vi nu hemåt till Sverige och Superettan. I huvudstaden hittar vi nu en av de absolut sista fotbollsmatcherna på Söderstadion där Hammarby tar emot Varberg med tre värdefulla poäng på menyn. Nu med en mindre höjning på oddset kan jag inte låta bli att testa den här spelvarianten med en mindre gardering på det ena laget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Superettan
  • Match: Hammarby – Varberg
  • Spel: Varberg +1 (asian handicap)
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 10/6 19.00

Hammarby har så här långt varit en besvikelse, vilket i det stora hela inte är något nytt i jämförelse med de tidigare åren i Superettan. På pappret är dock truppen relativt vass för den här nivån och kanske var det här året hoppet var som allra störst om ett återtåg till Allsvenskan, förväntningar som inte har motsvarats då man är närmre till positionerna kring nedflyttningsstrecket än tvärtom. Man har nu 3 raka uddamålsförluster bakom sig. Varberg gör nu sin andra säsong i den här serien och den inledande tredjedelen får ses som godkänd, om man jämför de båda lagens förutsättningar och resurser, där man parkerar 2 poäng bakom. Dessvärre så har man dock inte hittat någon större jämnhet där man nu kommer från 2 förluster efter att ha vunnit 3 matcher i följd innan dess.

Hammarby har, utöver någon gammal skada på bl.a. Max von Schlebrügge, inte överdrivet mycket att oroa sig för inför kvällen. Thomas Guldborg Christensen är dock avstängd på mittbacken, vilket lämnar en del frågetecken kring den positionen. Däremot så är Kennedy Bakircioglu tillbaka i truppen efter skada. Varberg har två tråkiga avbräck i kaptenen Fredrik Björk samt Ibrahim Koroma som missar kvällens match. Frågetecken på Thommie Persson.

varberg

Hammarby är åter under press och huvudtränaren Gregg Berhalter, vars ledarskap har blivit ifrågasatt, kan bli arbetslös inom kort om man inte lyckas vända den negativa trenden. Utöver förlustsviten på 3 matcher har Bajen blivit nollat i dessa bataljer där man har haft märkbart svårt med att få till något konstruktivt framåt via en något fattig spelidé. Skulle spelet inte flyta på från start ikväll heller så tror jag inte att det kommer ha någon positiv effekt på fortsättningen med tanke på omständigheterna där supportrarna, med all rätt, kräver något bättre än så här.

Jag tycker att höjningen på den här spelformen är väldigt märklig. Trots att Varbergs försvarsspel inte direkt ska ses som ett utmärkt nummer, så misstänker jag att man kommer gå in något mer försiktigt här än vad som annars hade varit fallet i det som på förhand ses som en svår bortamatch sett till motståndets status. Tror även att lagets något raka och direkta spel kan ställa till en del bekymmer för hemmalaget, som alltså har en del svårigheter i motståndarnas box utöver det. Den uddlösheten skulle jag vilja använda som grund för det här spelet, då en uddamålsförlust för bortalagets räkning innebär att man får insatsen åter.

Hammarby har endast gjort mål i 2 av de 10 senaste halvlekarna man har spelat, där man inte har gjort mer än ett mål i 2 av de 10 seriematcherna så här långt. Skulle sedan försvarsspelet var lika instabilt som senast, med en Gabriel Altemar-Vanneryr i högform hos motståndarlaget (har stått för fler mål än hela hemmalaget har bidragit med tillsammans) så tror jag nog att man kommer behöva 2-3 mål för att spräcka det här spelet, vilket jag inte är övertygad om att man klarar av i nuläget.


Just nu tvivlar jag på om Hammarby kan leverera när det verkligen behövs i kombination med en ineffektivitet som är rejäl. Ett handikapp på +1 (asian) spelas på Varberg, dvs detsamma som dubbelchans på bortalaget, insatsen tillbaka vid förlust med exakt ett mål. Medelinsatsen testas.

/Puyol