Hammarby åkte på pumpen senast borta mot Norrköping med 3-1. Men man var hyfsat bra med i matchen ändå. Dock är det ju så att Norrköping är sveriges bästa lag just nu, det syns. Defensiven ser ostabil ut men offensivt ser det desto bättre ut för Bajen. Nu saknar man viktiga defensiva pjäser. Sundsvall spelar sitt spel oavsett motstånd känns det som. Man har redan vunnit och tagit poäng på bortaplan mot riktigt bra miotstånd. Tror på en öppen match här.

  • Hammarby – Sundsvall
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.82 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Hammarby förlorade senast borta mot Norrköping vilket kanske inte är så mycket att säga om. Fast man hade dock en del boll, men Norrköping var ju helt klart farligast i sista tredjedelen denna dag. Matchen innan blev det 1-1 hemma mot Jönköpings Södra och det är nu dags för ännu en hemmamatch mot Sundsvall. Här kommer man gå för 3 poäng helt klart. Det kommer öppna upp matchen tror jag, speciellt då man möter ett Sundsvall som inte kommer lägga sig i försvar utan som kommer spela sitt offensiva passningsspel. Offensivt ser det bra ut i Bajen tycker jag och man har gjort mål i samtliga allsvenska matcher än så länge, defensivt ser det dock mindre bra ut med insläppt mål i samtliga matcher. Plus att man haft skadeproblem och så vidare. Känns som att Nanne Bergstrand kan komma att välja Fredrik Torsteinbö som vänsterback igen vilket är en klar försvagning defensivt.

Till denna match saknar man dessutom avstängde mittbacken Lars Saetra och avstängde defensiva mittfältaren Johan Persson. Två av de absolut viktigaste spelarna defensivt så det är tunga avbräck. I övrigt så är ytterbacken Mats Solheim skadad, liksom mittbacken Joseph Aidoo och ytterbacken/mittfältaren Oliver Silverholt.

hammarby    Gif_sundsvall

Sundsvall spelar sin offensiva passningsfotboll och man gör det bra. Det har gett poäng borta mot AIK, vinst borta mot Malmö och vinst borta mot Häcken. Och jag tror man kan få matchen dit dom vill lite här. För här vet man för säkert att Bajen kommer vilja anfalla på sin hemmaplan och Sundsvall trivs i rollen som underdog där man kan utnyttja motståndarnas svagheter och spela sitt spel. Ytor kommer man få gott om här tror jag. Tycker väl dock inte att man varit övertygande bra defensivt där en bra målvakt räddat laget en del. Nä Sundsvall är inget lag som ställer ut bussen och hoppas på poäng utan här vill man vinna.

I bortalaget så stryker vi backen Dennis Olsson som är ett avbräck. Sedan är det frågetecken kring mittbacken Noah Sonko-Sundberg då han klev ut i halvtid senast. Annars ersätter gamle Hammarbyaren Robin Tranberg. Släkten är värst som det ju heter.

——————————————————————————————————————————————————————–

Hammarby kommer gå för 3 poäng här på hemmaplan inget snack. Man är vassa offensivt, dock har det varit lite ostabilt defensivt vilket även resultaten antyder, mål framåt men mål i baken i samtliga matcher hittills. Nu har man tunga avbräck i defensiven dessutom. Sundsvall är i toppen och formen är bra. man spelar sitt spel oavsett motstånd i princip. Tror inte man kommer sjunka tillbaka trots bortaplan mot Bajen. Kan nog bli en svängig match detta. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.82. Insatsen är strax över medel. Fraaamååååt!

/ L’orso