Dags för hemmamatch igen för Hammarby när dom tar emot den andra nykomlingen i årets allsvenskan, nämligen Sundsvall. Förra säsongen slutade båda matcherna med mycket mål. Kan vi förvänta oss det denna här gången också? Mja varför inte. Sundsvall hade ett väldigt bra anfallsspel förra matchen men hade makalöst otur med det mesta. Hammarby å andra sidan har inte fått det att stämma offensivt men Nanne verkar lite arg inför matchen och känns som att det kan komma en urladdning här.

  • Hammarby – Sundsvall
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.77 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Hammarby har som sagt inte fått det att stämma offensivt än så länge, även om det stundtals sett helt okej ut, framförallt hemma på Tele2 Arena. Senast i derbyt mot AIK såg det bedrövligt ut anfallsmässigt, men då mötte man också ett bra lag. Dessutom fanns inte lagets bäste spelare Kennedy Bakircioglu då han var skadad. Senaste rapporterna visar på att han kommer att finnas med i matchtruppen och troligen spela från start, såklart ett jätteplus för offensiven. Och Linus Hallenius som haft känningar i knät verkar också vara redo. Samtliga spelare tränade faktiskt igår lördag.

Nanne Bergstrand verkade ganska arg och beslutsam i en intervju inför matchen, och jag har en känsla av att vi kan få se ett bra Bajen på måndagskvällen inför över 22 000 åskådare. Samtliga lär vara taggade på att visa vart man står och det är verkligen en sådan match också. Den här matchen är dessutom en match man ska vinna så det lär vara full fart framåt direkt, borde bara vara det. Men man får se upp med Sundsvall kontringar då dom har flera giftiga spelare där.

hammarby     Gif_sundsvall

Sundsvall då, ja dom har ingen vidare form just nu med 3 raka torsk. Men man bör ju dock tillägga att förlusten senast hemma mot guldkandidaten Elfsborg var en riktigt otur historia. Det var en match där man träffade virket flera gången och missade massor av klara målchanser. Man borde egentligen vunnit den där matchen med kanske 3,4-0 eller nåt liknande, istället kunde Elfsborg göra ett mål sista kvarten och sen kriga hem det där. Kanske kommer målen den här gången istället? För sist lagen möttes på Tele2 Arena så blev det 2-2, där man såg hur vassa Sundsvall var i sina omställningar och även hur bra Hammarby kan vara när offensiven stämmer. Men annars så har laget släppt in ganska mycket mål, nästan 2 mål i snitt per match. och med mycket mindre otur offensivt så hade man absolut kunnat göra 2 mål i snitt per match. Proppen ur nu?

Sundsvall har 3 backar på skadelistan som ännu inte spelat en match, dom heter Dennis Olsson, Filip Tägtström och Marcus Danielson. Dessutom är mittfältarna Peter Wilson och Simon Helg borta, även dom skadade.


Hammarby har fullt manskap att tillgå och kommer göra allt för ge sina fans en bra början på veckan. Tror samtliga är väldigt taggade och det har Nanne Bergstrand sett till då han var ganska irriterad på en inför-intervju. man lär gå ut offensivt vilket kan straffa sig defensivt tror jag. Sundsvall hade maximal otur senast där man borde gjort 3-4 mål men gjorde 0. kanske är det proppen ur här istället när Bajen kommer forcera framåt, vilket passar Sundsvall då dom är ganska bra på kontringar. Tror vi kan få se en ganska öppen match med målchanser åt båda håll. Ska vi säga 2-1? Båda matcherna ifjol slutade över 3.5 mål. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 1.77. Insatsen får bli medel. Jobbbaaa!

/ L’orso