Allsvenskan sista match i premiäromgången är mellan Hammarby och Östersund på ett fullsatt tele2 Arena. Det är två lag som vill spela fotboll och på ett underlag som dessutom tillåter det. Östersund kommer ha allt att vinna i denna match och kan spela helt utan press. Och det gör man mot ett Hammarby som har pressen på sig men ett bättre lag spelare för spelare. Här kommer vi få se en underhållande match där jag tror det kan trilla in en hel del mål i.

  • Hammarby – Östersund
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.02 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Hammarby kommer från en svajig försäsongen där man började segt i cupen men vände det till en positiv känsla trots att man åkte ut i semifinalen, men det var mot ett bättre Häcken. Men där såg man en del brister i Bajens försvar. Som man även sett tidigare under försäsongen. Framförallt så såg man det i första halvleken mot Örebro i genrepet där man blev helt utspelade i 45 min och borde släppt in 3-4 mål, nu blev det bara 1 mål. Slutresultatet blev till slut 2-1 efter ett fint nummer av nye brassen Romulo som kan bli en väldigt intressant joker. Det är väl tänkt att man denna säsongen ska återgå mer till den manual man sagt att man ska spela efter, då borde vi alltså få se ett mer offensivt och spelande Bajen till skillnad från det mer taktiska Bajen vi fick se till stora delar förra säsongen. Men nu mot Östersund så kan ett lite för offensivt spel straffa sig då norrlänningarna har ett väldigt fint offensivt spel även dom.

Till denna match har man troligen vänsterbacken Stefan Batan borta vilket gör att Oliver Silverholt kan komma att ta den platsen, eftersom Mats Solheim är långtidsskadad. Men Silverholt har en del brister i det defensiva spelet så det är ett avbräck helt klart. Sen är det frågetecken på defensive mittfältaren Johan Persson som är viktigare än man tror. Speciellt ifall det defensiva presspelet ska funka fullt ut. Man jobbar fortfarande lite på att försöka sätta det där sittande mittfältet och Persson känns ändå som en viktig nyckelbit. I övrigt ser det bra ut och framförallt offensivt har man flera intressanta spelare som dessutom har bra form, tänker på Alex, Smarason och Torsteinbö.

hammarby    ostersund

Östersund är nykomlingar i Allsvenskan och gör sin absolut första säsong i högsta serien. Man har redan sagt att man är här för att överraska och spela sitt spel ända ut i fingerspetsarna. Det kan bli riktigt bra, men det kan också bli rätt ner i Superettan igen. På försäsongen har man blandat och gett en del men spelmässigt har man ändå sett tendenser till riktigt bra spel. Och man trivs att spela på konstgräs som även blir underlaget i denna match. Man kommer spela helt utan press och man kommer säkert bara njuta fullt ut att spela inför ett fullsatt Tele2 Arena.

I början av säsongen vet vi att nykomlingar sprattlar till allt som oftast, vilket Östersund absolut skulle kunna göra. Dock så är det ju så att man har ett lag som knappt har någon spelare som spelat i Allsvenskan någonsin vilket gör det hela svårläst. Dock har man flera spelare tagna utomlands som i sitt bästa slag absolut skulle kunna göra det bra på denna nivå. Senast lagen möttes, år 2014, slutade det 4-2 till Hammarby. Såklart lite andra spelare då än vad det är nu, men spelmässigt är det samma tränare och tror det kan bli någon liknande matchbild nu som då. Det vill säga att det skapas en hel del målchanser.

——————————————————————————————————————————————————————

Hammarby har satsat på att få offensiven att funka mer och mer till denna säsong vilket även nyförvärven talar sitt tydliga språk då typ alla är offensiva spelare. Senaste tiden har även målen kommit och vi har en del formstarka spelare. Defensivt har man fortfarande lite frågetecken och det har sett aningen rörigt ut. Östersund kommer spela helt utan press och man kommer absolut våga att anfalla här vilket man sagt att man ska göra. men risken finns att man blir lite för naiva i den filosofi man har, det är ändå en nivå bättre här för nykomlingen. Tror vi får se en del mål här dock. Ska vi säga 3-1? Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.02. Insatsen hamnar på strax över medel. Fraaaamååååt!

/ L’orso