Vi tar oss till Stockholm och matchen mellan Hammarby och Norrköping, där det väntas mycket publik, som vanligt när Hammarby har hemmaplan. Hammarby kommer från två ganska bra matcher, först Falkenberg-vinsten med 3-0 sedan 3-3 borta mot Häcken där man hämtade upp 3-1 till lika resultat. Så formen är god hos det de grönvita. Det tycker jag även formen är hos de vitblåa, nämligen Norrköping. Som fick 2-2 trots halvdant spel mot serieledaren senast. Båda har ett bra offensivt flow just nu, borde bli en öppen tillställning detta.

  • Hammarby – Norrköping
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.76 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Hammarby kommer alltså från en tuff bortamatch mot ett Häcken på deras nya arena, men man gör det väldigt bra i många stunder och är det något lag som ska vinna så är det Hammarby tycker jag, även om Häcken har sina chanser också. Spelmässigt har Hammarby steppat upp lite nu efter uppehållet, det såg man inte minst mot Gefle borta i första halvlek och under hela matchen mot Falkenberg på hemmaplan. Men även mot Häcken på bortaplan. Samtliga matcher har spelats på konstgräs och där trivs man, framförallt på sitt egna snabba konstgräs. Och med ett fanatiskt hemmastöd kan det bli åka av här med risk för att åka på baklängesmål för det är inget duvgäng man möter.

Skadeläget ser bra ut och endast Pablo Pinones-Arce som är skadad och inte finns tillgänglig, sedan är högerbacken Mats Solheim avstängd för att ha tagit lite för många gula kort. Annars ser Kennedy Bakircioglu ut att kunna spela minst 1 halvlek vilket bara är positivt för offensiven. Sen har vi toppform på Erik Israelsson som gjorde 1 mål och 1 assist senast, plus 1 mål matchen innan dess. Även Fredrik Torsteinbö verkar ha hittat tillbaka till den nivå alla bajare vet att han har, även han fick göra mål senast och en assistera till 1 mål. Kan hända en hel del saker offensivt imorgon tror jag, och så gäller det bara att sätta sina lägen vilket man gjort bra på sistone.

hammarby     norrköping

Norrköping har varit en positiv överraskning denna säsong, men man förtjänat att ligga där man ligger. Sen kan man ju såklart önska att defensiven var bättre i vissa fall men offensiven har fungerat mer än väl. Sen har man ju skytteligaledaren i Emir Kujovic som är otroligt het just nu, gör nästan mål på allt och skjuter på det mesta. Killen har självförtroende minst sagt. Annars har man bra yttrar i form av Niklas Bärkroth och Arnór Ingvi Traustasson som gjort det jäkligt bra och hotar hela tiden på sina kanter, och dom bör Hammarby absolut se upp för. Känns som att Hammarbys ytterbackar kommer få en tuff match på kanterna denna afton och kan mycket väl förlora den.

Till denna match är centrale mittfältaren Daniel Sjölund avstängd vilket är ett avbräck på den centrala delen såklart. Sen är det frågetecken kring Christopher Telo som fått en lättare hjärnskakning. Annars ser det rätt bra ut och senast fick ju dessutom anfallaren Alhaji Kamara gör comeback i Norrköping och han kan mycket i sina bästa stunder, får se hur dom ställer upp i denna match men skulle bli förvånad om vi inte får se honom lite i alla fall. Jag tror absolut inte att man är chanslösa här med tanke på hur bra man är offensivt, men defensivt har det svajat lite tidigare och på det snabba konstgräset kan Hammarby ställa till med mycket. En öppen match helt klart och målchanser lär det skapas, både tror och hoppas att vi får se minst 3 mål här om inte mer.

—————————————————————————————————————————————————————-

Hammarby trivs bra på sitt konstgräs och det väntas storpublik. Spelmässigt har det sett mycket bättre ut efter uppehållet och i de två senaste matcherna har även målen kommit. Tror man kommer fortsätta mala på offensivt mot ett Norrköping som i sina sämsta stunder kan visa upp ett ihåligt försvar. Norrköping har dock en riktigt bra offensiv som jag tror kan ställa till mycket oreda, speciellt på kanterna där jag tycker man har överläge redan nu. Nä en öppen tillställning med mycket målchanser är vad jag tror. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.76. Insatsen blir en bit över medel. Jobba mål!

/ L’orso