Damallsvenskan och i den här matchen ska det inte vara något snack. Ett av seriens sämsta lag mot ett av de bästa, det kan väl bara sluta på ett sätt?

Hammarby – Linköping
Mitt tips: Linköping -1 (Asian Hcp)
Odds: 1.925 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.00

Det ska inte vara något snack i den här matchen. Linköping ska vara med och slåss i toppen om guldet medan Hammarby i allra högsta grad är ett bottengäng. Matchbilden lär vara ett Linköping som pressar hela matchen medan Hammarby kommer backa hem och försöka få 0-0 eller kontra in ett mål. Får Linköping bara ett tidigt mål som blir psykologiskt jobbigt för Hammarby så kommer Linköping vinna den här matchen med minst 2 mål utan några större bekymmer.

Hammarby har inlett med 1 oavgjord och 4 förluster på de 5 inledande matcherna. Förra säsongen höll man sig kvar med nöd och näppe och den här säsongen ser ut att sluta på samma sätt. Man har bara ett lag som är sämre och det är Dalsjöfors och det är mot just dem som Hammarby har tagit sin enda poäng och den matchen slutade 0-0. Man har målskillnaden 1-11 på de 5 inledande matcherna och det är inget som imponerar direkt. I de två hemmamatcherna man spelat hittills så förlorade man med 0-2 mot Umeå och sedan 0-5 mot Göteborg. Nu väntar en minst lika tuff match och jag tror man kommer få stora bekymmer att ta poäng här trots hemmaplan.

Linköping har inte inlett på bästa sätt då man ”bara” har 2-2-1 som resultatrad. Man har dock mött tufft motstånd och nu väntar ett betydligt enklare motstånd och det talar verkligen laget här. Man har gjort det bra i sina matcher men målen har uteblivit och därmed poängen. Jag tror vi kommer få se en rejäl urladdning här ikväll och det mesta talar för en enkel seger för Linköping.

Historien talar även den för Linköping som vunnit mot Hammarby på deras plan de 4 senaste åren. Slutresultaten skrivs till 0-2, 0-3, 0-3 och 1-4 så handicap spelet här känns väldigt sunt om man ser till historiken. Linköping är ett betydligt bättre och mer stabilt lag och de bör vinna den här matchen enkelt! Linköpings vassa offensiv med svenska landslagsstjärnan Asllani, nyförvärvet Gill och finska landslagsforwarden Sällström bör fixa det här till ett helt okej odds!