Det väntas bli över 20.000 åskådare till kvällens matchs så räkna med två heltända lag här. Hammarby bör förstås vara huvudet högre än Landskrona men oddset 1.30 är inget som lockar.

Hammarby – Landskrona
Spel: Hemmaseger och över 2.5 mål
Odds: 1.85 @ Betsson
Insats: 4/10
Spelstopp: 18.15

Hammarby hade fyra raka segrar inför mötet med Sirius senast. Man stod då för en sämre insats mot dem då lagets första halvlek var riktigt usel då man hamnade i ett 0-2 underläge och knappt någon riktig målchans skapades. I andra halvlek tog man över mer och mer och efter ett trippelbyte gjorde man 1-2 men tyvärr lyckades man inte kvittera. Jag tror detta var en tillfällighet och man bör vara tillbaka i sitt rätta jag i den här matchen igen. Inför sina ca 20.000 hemmafans höjer man sig rejält och Landskrona kommer få stora problem här. Hammarby har Marko Mihajlovic avstängd här men en positiv nyhet är att Erik Israelsson ser ut att vara tillbaka till den här matchen och det ger laget en extra injektion i offensiven. Man har överlag en stark offensiv och på sin hemmaplan har man gjort 13 mål på 5 matcher vilket talar för mitt spel här. Nu ställs man mot ett defensivt svagt Landskrona och då bör man vinna tämligen enkelt.

Hammarby-IF     Landskrona bois

Landskrona är ett väldigt ojämnt lag som ofta är inblandade i målrika matcher. Senast spelade man 2-2 hemma mot Öster efter en sen upphämtning från 0-2 till 2-2 av Landskrona. Det var mycket tur inblandat i den matchen och det har man ingen nytta av här utan nu måste man återigen försöka försvara sig genom hela matchen och det har man varit riktigt svaga på att göra. Man har släppt in 2 mål eller fler i 4 av lagets 5 senaste matcher och på bortaplan har man släppt in 9 mål i lagets 2 senaste matcher. Nu möter man ännu tuffare motstånd och en ännu vassare offensiv så man bör få stora problem här! Man har dock en förmåga att peta in en och annan boll i matcherna och gör att jag väljer spelet; hemmaseger och över 2,5 mål i matchen då matchen lika gärna kan sluta 2-1 som 3-0 i mina ögon. Landskrona för klara sig utan Niclas Rönne här samt att Daniel jarl och William Kvist är tveksamma till spel då de nyligen återhämtat sig från skador.

Kort summering:
Hammarby har en riktigt vass offensiv och med tanke på hur Landskronas försvarsspel sett ut den senaste tiden, inte minst på bortaplan så känns det här spelet givet i mina ögon. Hammarby höjer sig alltid inför sina hemmafans och ikväll bör man pliktmässigt köra över ett svagt Landskrona!