Det är en träningsmatch mellan nyligen uppflyttade Bajen som möter amerikanska mästarna LA Galaxy och jag tror vi får se en svängig match här. Bajen kommer med all sannolikhet ställa upp med en bra elva då det är sista träningsmatchen inför Svenska Cupen som startar på lördag för deras del. LA Galaxy verkar också se denna match som ganska viktig och tränaren Bruce Arena säger att dom lär starta med ett bra lag i sisådär 60 minuter. Jag tror vi får se mycket mål här, häng på!

  • Hammarby – Los Angeles Galaxy
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.80 @ Betway
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Hammarby har hittills spelat 4 träningsmatcher som ju alla blivit målrika. Först spelade man mot ett skadeskjutet Assyriska som man krossade borta med 8-1. sedan åkte man till La Manga, där man spelade på gräs, och man fick 2-2 mot norska mästarna Molde i en match som man nog borde vunnit sett till alla deras chanser. Sedan mötte man Strömsgodset och Västsjälland och åkte på däng mot båda med siffrorna 1-3. I La Manga roterande man en del men man visade stundtals att man har bra kvalité framåt, men visade samtidigt att den stora akilleshälen är defensiven där man visade upp ett darrigt spel.

Nu möter man alltså amerikanska mästarna på tele2 arena och att det är på konstgräs ser jag som en liten fördel till Bajen men med det sagt så behöver det inte betyda att man vinner matchen då LA Galaxy har flera bra spelare med högre kvalité än vad Bajen har. Men offensivt sätt så tror jag Bajen vill visa för fansen men även för sig själva vad man kan, framförallt på konstgräs där man ju trivs ypperligt.

Hammarby lär ställa upp med en bra elva då det är deras genrep inför Svensk Cupen som startar på lördag för deras del borta mot Kristianstad. Så en möjlig elva ikväll kan vara följande: Hopf – Saevarsson, Guldborg, Saetra, Batan – Persson, Israelsson – Fuhre, Söderqvist, Kennedy – Linus. Och det är bland det bästa man kan ställa upp med så dom tar detta seriöst. Men återigen stora frågetecken för defensiven, framförallt mot detta motstånd med flera klasspelare.

hammarby         lagalaxy

LA Galaxy vann amerikanska MLS förra året och måste vara ärlig och säga att jag inte har så mycket mer koll än många andra. Men det jag vet är att dom har flera bra spelare så som anfallaren Robbie Keane, en brasse vid namn Juninho på mittfältet, och en ung lovande anfallare vid namn Gyasi Zardes (16 mål på 32 matcher ifjol) och mittbacken Omar Gonzalez. Så visst finns det spelare med kvalité. Man får kanske inte glömma svenske Stefan Ishizaki heller och den tidigare Bajenspelaren Adis ”Baggio” Husidic som säkert vill ställa till det.

Tränaren Bruce Arena har sagt i intervjuer att han ser allvar på denna match som en förberedelse för deras säsong och att han verkar spela med ett bra lag i ca 60 min. Det låter bra i mina öron och då tror jag detta kan bli en rolig match att kolla på. LA Galaxy gjorde ändå flest mål förra säsongen i ligan så dom har absolut kvalité framåt och där får ju Bajens defensiv se upp oerhört mycket.

Men ett bra lag i 60 minuter som sagt, ja alla vet ju att en match är i 90 minuter. Och att LA Galaxy sedan tänkt rotera är nog bara bra för överspelet i denna match då jag tror Bajen ser denna match som en bra genomkörare inför cupen på lördag. Och som alla vet vid detta laget så är ju Bajen som bäst i 2a halvlek och brukar ösa in mål då, så är överspelet inte inne första 45 så lär det med all säkerhet gå in sista 45.


Hamamrby har sin offensiv som starkaste lagdel och brukar trivas ypperligt på konstgräset. Man har dessutom 4 matcher i ryggen och är säkert mer inne i matchtempot än vad Galaxy är. Och man lär säkerligen starta med en bra elva och ta detta seriöst då man har en cupmatch i helgen som väntar. Defensiven är dock ett stort frågetecken!. LA Galaxy har bra offensiv också vilket kanske passar dom bra mot Bajens defensiv. man har inte lika mycket matchtempo i kroppen och matchen spelas på konstgräs, samt ca 10 000 åskådare som hejar på Bajen. Men det finns absolut kvalité i truppen och det lär bli en bra och svängig match tror jag. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.80. Lägger en insats som är medel. Kämpa!

Testar även ett sidospel:
Hammarby gör flest mål i 2a halvlek – 2.37 @ bet365 – 2/10 Units
Finns under fliken Mål–>”Halvlek med flest mål – Hemmalag”

/ L’orso