Vi tar oss till Tele2 Arena där Hammarby tar emot Kalmar och här tror jag det kan bli en match som böljar en del. Och det är precis vad tränare Nanne bergstrand, tidigare Kalmar, också säger i en intervju på Hammarbys officiella hemsida. Hammarby kommer till spel utan viktiga spelare, men än värre bakåt är det för Kalmar som har 2 mittbackar borta. Hammarby kommer föra matchen och jag tror man har god chans att vinna men kör ett mer ”säkert” spel istället för 1-X-2 här.

  • Hammarby – Kalmar
  • Spel: Hammarby över 1.5 mål
  • Odds: 1.89 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Hammarby kommer från ett derby i måndags där man spelade 2-2 ”borta” mot Djurgården på Tele2 Arena. Och innan dess tog man en tung seger borta mot Falkenberg med 0-1. Sen spelade man en bra match hemma mot guldjagande Elfsborg (0-0), där man brände flera solklara lägen och man borde vunnit med kanske 2-0. Men mellan dessa matcher och dagens match är att man som utgångspunkt valde att fokusera på defensiven för att ligga på kontring vilket fungerade i sig. Men när man nu möter Kalmar hemma, inför 31 000 åskådare så kommer man ligga betydligt högre upp i banan för detta är en match man mer eller mindre ska föra. Så jag tycker man kan räkna med ett mer offensivt Bajen idag än tidigare matcher den senaste tiden.

Sen att man har formstarka spelare som Fredrik Torsteinbö som gjort flera mål efter uppehållet känns bra, sen har man lånat in anfallaren Jakob Orlov som verkar löpa mycket mer rätt än tidigare anfallare gjort och kommit till bra lägen, dock har skärpan framför mål brustit. Ikväll tror jag det kan släppa rejält mot ett Kalmar som saknar viktiga mittbackar. Hammarby kommer till matchen utan mittbackar Birkir Saevarsson och mittfältaren Erik Israelsson som är avstängda. Såklart viktiga spelare men mer för defensiven än offensiven och därför tror jag att man kanske måste göra 2 mål framåt för att kunna vinna den här matchen. Men det känns bra såhär på förhand måste jag säga.

hammarby     kalmar

Kalmar kommer från en förlust på hemmaplan mot Elfsborg med 0-3 och det mesta går mot dom just nu, man spelar bra stundtals men har svårt att sätta dit den trots bra lägen. På bortaplan är man dock sämre än vad man är på hemmaplan, och när man nu kommer till det snabba konstgräset på Tele2 Arena tror jag man kan få svårt att hänga med Bajen som trivs ypperligt på det underlaget, vilket inte Kalmar gör som vanligen spelar på naturgräs. Såklart en viktig faktor tycker jag. Senast lagen möttes nere i Kalmar slutade matchen 2-2 efter att man haft varsin halvlek egentligen, men den matchen kunde och borde väl slutat 4-3 till Kalmar. Sen är Kalmar inget lag som backar hem så värst mycket utan man gillar att spela boll och det passar Hammarby bra.

Och till matchen ikväll saknar man båda mittbackarna som spelat mest matcher den här säsongen, vi snackar Marcus Nilsson som är skadad och Ludvig Öhman som är borta pga personliga skäl. Såklart rejäla avbräck för defensiven i mitt tycke. Så det kan bli rätt rörigt bakåt när man dessutom ska spela på ett snabbt konstgräs. Inga bra förutsättningar inför kvällens match men offensivt är man bra så jag räknar med ett böljande spel.

—————————————————————————————————————————————————————-

Hammarby spelar inför ett , i stort sett, utsåld arena och man kommer med bra självförtroende. När man spelat matcher med mer defensivt fokus kommer man nu fokusera på offensiven. Man har ändå skapat flera bra chanser i de senaste matcherna och känns som att det kan bli proppen ur ikväll. Kalmar saknar två ordinarie mittbackar och är bra i offensiven så räkna med en böljande matchbild där Hammarby säkert kommer vara det bättre laget men att det kommer att krävas 2 mål minst för att vinna matchen. Jag spelar Hammarby över 1.5 mål till oddset 1.89. Insatsen får bli strax över medel. Jobba framåt!

/ L’orso