Hammarby med två raka segrar och mycket mål framåt tar emot nykomlingen Jönköpings Södra som har överraskat många såhär i början. Och ja nykomlingar brukar sprattla till i början men man har gjort det mot bra motstånd dessutom. Här på bortaplan mot Bajen på konstgräset så tror jag dock man kan få problem. Hammarby är i bra form just nu och på hemmaplan är man bra. Jönköping saknar sin förste målvakt vilket är ett tungt avbräck. Bajen lär ösa på framåt!

  • Hammarby – Jönköpings Södra
  • Spel: Hammarby över 1.5 mål
  • Odds: 1.909 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Hammarby är i bra form med två raka segrar, först mot Helsingborg med 5-1 som dessutom var i viss underkant, sen slog man Djurgården i derbyt med 3-1. Matchen innan dessa två förlorades visserligen med 4-1 borta mot Elfsborg, men ett oavgjort resultat där hade nog varit mer rättvist för Bajen var minst lika bra, om inte bättre än Elfsborg spelmässigt. Men så hade man ju två offensiva mittfältare som ytterbackar som fällde avgörandet i alla målen. Nu hemma mot Jönköping kommer man gå ut från starta och ösa på rejält tror jag. Visst måste man akta sig för kontringar då Jönköping är ganska vassa på det, men offensivt för egen del ser det bra ut. I de senaste två matcherna så har Israelsson gjort 4 mål och brassen Alex 3 mål, så här har vi minsann bra form på ett flertal spelare. Man lär troligtvis starta med Torsteinbö på vänsterbacken vilket ger en betydligt offensivare vänsterkant, vilket såklart bara bådar gott för mitt spel denna dag. Underlaget är också till Bajens fördel skulle jag säga.

Här saknar man ytterbackarna Solheim och Batan som är skadade. Man saknar även ytterbacken/mittfältaren Silverholt. I övrigt så ser det väl ganska bra ut. Och jag tror vi kommer få se en offensiv startelva här, troligen ungefär samma som senaste två matcherna som slutat väldigt väl för Bajen.

hammarby    jönköping

Jönköpings Södra har vunnit 3 av 4 matcher såhär i inledningen, det var mot Kalmar borta med 0-1 och Malmö hemma med 3-2 samt Gefle hemma med 1-0. Förlusten kom borta mot Örebro med 2-1. Noterbart är att man vunnit på gräs men förlorat på konstgräs. Ska även sägas att i premiären så var Kalmar extremt dåliga och hemma mot Malmö så blev man rejält tillbaka pressade i andra halvlek och Malmö borde nog haft 1 poäng. Och det var inte så jämnt som siffrorna 2-1 säger borta mot Örebro. Och senaste när man vann mot Gefle så avgjorde man i slutet av matchen via en skott som studsade på en Gefle-spelare och in i mål, matchen var väldigt jämn i övrigt. Känns som resultaten gått Jönköpings väg än så länge och att man snarare haft maxflyt än något annat. Och jag tror man kommer få problem på det snabba konstgräset på Tele2 Arena mot ett Hammarby i bra form. Det enda man varit vassa på är kontringsspelet men det spelar ju föga roll ifall man rekar det spel jag gör denna dag, kan jag tycka.

Hos nykomlingarna så stryker vi förstemålvakten Cajtoft som skadade sig rejält i förrförra matchen och blir borta hela säsongen troligtvis. Tungt avbräck såklart.

——————————————————————————————————————————————————————-

Hammarby är i bra form just nu och offensivt ser det riktigt bra ut. Den här matchen kommer man föra spelmässigt och det kommer garanterat skapas chanser. Tror man har en bra fördel att det är konstgräs dessutom. Jönköping har levt över sin förmåga och fått resultaten med sig lite kan jag känna. Precis som borta mot Örebro kommer man vara det sämre laget och underlaget är en nackdel. Dessutom saknar man förstemålvakten. Nä jag tror vi kommer få se ett offensivt Bajen. Jag spelar Hammarby över 1.5 mål till oddset 1.909. Insatsen blir hög här. Fraaamåååt Hammarby!

/ L’orso