Superettanmatch mellan Hammarby som jagar toppen och Jönköping som för tillfället ligger i bottnen av tabellen. Jönköping reser till huvudstaden med 4 raka matcher utan att ha gjort mål och det lär knappast bli enklare när man möter seriens, för dagens, bästa försvar. Jag har saken klar för mig och har hittat ett bra spel till ett högt odds!

Hammarby – Jönköping Södra
Spel: Under 2.5 mål
Odds: 2.00 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.00

Hammarby har inlett serien okej, men inte mer. Man ligger femma i tabellen med 14 inspelade poäng än så länge. Spelet har börjat se bättre och bättre ut för laget som har visat upp en hel del vassa anfallaskombinationer den senaste tiden, framförallt på hemmaplan. Lagets motståndare försöker ofta göra det svårt för dem genom att backa djupt ned med hela laget och stänga ytorna och faktum är att Hammarby ofta spelar målsnåla matcher då man ofta är lite för omständiga i sina anfall då man ibland gör det lite för svårt för sig. Senast blev man nollade mot Gais när man förlorade med 0-1 på bortaplan och före det vann man mot bortasvaga Landskrona med ”bara” 1-0 hemma på Söderstadion. Ikväll lär man återigen möta ett lag som prioriterar defensiven vilket kommer göra det svårt för Stockholmarna… Hammarbys defensiv har sett bra ut och även om det slarvats en del så släpper man inte många mål och 4 insläppta på 8 matcher är imponerande, minst insläppta av alla lagen i serien…

Faktum är att Hammarby har spelat under 2.5 mål i 7 av sina 8 matcher den här säsongen och bara det gör oddset, 2 gånger pengarna för underspelet, oerhört spelvärt!

Jönköping har det ruskigt tungt för dagen då har märkligt svårt att få in bollen i mål. För fyra matcher sedan åkte man på stryk med hela 5-0 borta mot Östersund och efter den matchen har man haft problem i offensiven… Man är uppe i 4 raka matcher utan att ha gjort mål varav 2 av dessa (Båda på bortaplan) har slutat med förlust för laget. Senast mot Värnamo dominerade man matchen totalt och radade upp chanser men självförtroendet hos spelarna vekar fullständigt bortblåst då man var ruskigt ineffektiva. Normalt hade man vunnit den matchen med flera bollar men nu slutade den 0-0 och det säger det mesta om lagets ineffektivitet. Lagets defensiv fortsätter att imponera då man inte släpper till något bakåt utan spelar väldigt bra och disciplinerat. Man har bara släppt in 1 mål på de 3 senaste matcherna och jag kan inte tänka mig annat än att man kommer spela disciplinerat och prioritera defensiven ikväll!

528x300
Bajens suveräne målvakt Johannes Hopf fortsätter imponera i målet!

Hammarby får klara sig utan avstängde mittfältaren Nikolas Ledgerwood som drog på sig sitt tredje gula kort senast. I övrigt får man förmodligen fortsatt klara sig utan viktigt duon Max von Schlebrügge och Kennedy Bakircioglu.
Jönköping har ett tungt offensivt avbräck i anfallaren Aleksei Kangaskolkka som är avstängd här. Positivt för laget är att försvararen Viktor Rönneklev är tillbaka efter avstängning. Som ni ser talar det mesta här för underspelet!

Kort summering:
Hammarby är starka hemma på Söderstadion och det vet Jönköping som säkerligen kommer backa hem rejält med laget för att försöka satsa på kontringar. Båda lagens defensiver har imponerat rejält den senaste tiden och det lär knappast underlätta för deras offensiver som haft problem inför den här matchen. Hammarby kommer föra spelet genom hela matchen men jag tror på en riktigt målsnål tillställning där Jönköping kommer försöka krig sig till 1 poäng.