Fyra matcher spelades igår och trea nya idag vilket är underbart för spelandet. Vi får dra oss till Stockholm för att se ett riktigt bra möte mellan två starka lag när Ystad gästar Hammarby i Eriksdalshallen. Hammarby har presterat på en ganska jämn nivå och placerar sig strax under Ystad medan Ystad kommer till matchen med en oväntad förlust i bagaget och kräver revansch. Hemmaplansfördelen krånglar till det för mig då Ystad egentligen är det bättre laget i grund och botten. Jag skippar därmed 1-x-2 markörerna och förlitar mig på mål som jag tror det kan bli mellan två hungriga lag. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – Ystad IF HF
  • Spel: Över 50,5 mål i matchen
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Units: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Ystad så kommer man till denna match med en så kallad ”oväntad” förlust då man torskade hemma mot Redbergslid. Det trodde nog ingen och en Lucas Nilsson som missade mycket samt Kim Andersson som skadade sig tidigt, gjorde att man förlorade. Faktum är att man är beroende av vissa spelare och frågan är nu hur det ska gå när Kim är borta ett längre tag? Visst löser man det på ett bra sätt, men slår man Hammarby på bortaplan? Det är jag tveksam över, men trots det ska man ha goda chanser med tanke på hur man presterat tidigare. Kommer skyttet igång någorlunda, lär det smälla bakom Hammarbys keeper. Man är revanschsugna och det vore konstigt ifall man inte var målsugna och aggressiva direkt från start. Detta bäddar för målrikt och jag lirar!

Hemmalaget, Hammarby, har hittills imponerat på mig med tanke på den tunna trupp man erhåller. Man har stabiliserat sig i topp åtta och rör sig inte därifrån. Man presterar ganska konstant och håller en jämn nivå vilket är positivt. På hemmaplan brukar man alltid tända till lite extra och där får vi ofta se ett hungrigt och fartfyllt Hammarby som kontrar sönder motståndarna. Har Ystad en lite sämre dag, som senast, så kommer man få ett par enkla mål och då skulle man kunna knipa poäng. Kontringar, aggressivt samt revanschlust är tre nyckelord för en målrik match och denna match har alla dessa ingredienser!

Så vad blir mitt lir? Meningen ovan beskriver matchen riktigt bra skulle jag säga. Två lag som vill vinna, Hammarby hemmaplan, Ystad revansch sen senast. Över 50,5 mål liras till en insats på medel!