Vi vänder blickarna mot Stockholm där vi får se ett intressant möte när de grönvita legenderna, Hammarby, tar emot gästande Ystad. Hammarby som fick stor stryk av Redbergslid kunde snabbt revanschera sig senast mot Önnered medan Ystad fick se sitt andra raka nederlag sedan VM uppehållet. Luktar det svacka för skåningarna eller kommer man tillbaks på vinnarspåret? Jag har ett tips!

  • Match: Hammarby IF HF – Ystad IF HF
  • Spel: Hammarby IF HF rak vinst
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19,00

Efter VM uppehållet så kan man konstatera att Ystad är det laget som startat sämst. En riktigt bra första halvsäsong börjar nu falla nedåt när man för tillfället hamnat i en liten svacka med två raka förluster. Först fick man se sig besegrade i ett skånskt derby mot Malmö med 29-24 och sedan mot ett formstarkt Redbergslid med 20-26, vilket innebär en bedrövlig siffra på 55-44 efter två spelade matcher. Man har dock visat att det finns mycket mer att hämta jämfört med tidigare matcher då man trots allt skrapat ihop en hel del fina poäng. Idag möter man Hammarby som är kända för att vara svårslagna på hemmaplan och en tuff uppgift väntar. Om man ska kunna knipa någon poäng idag, krävs mycket bättre insatser än på slutet, och jag syftar framförallt på nyckelspelarna Mikkel Ibsen och Lukas Nilsson som tidigare har burit detta bygge. Utöver detta så kommer man kompletta till dagens möte.

Tittar vi lite närmare på Hammarby så kan man konstatera att man gjort en helt okej säsong hittills. Inför i år har man tappat en hel del spelare och alla förväntningar på detta lag sänktes inför denna säsong. Man har trots det spelat bra och kämpar för en slutspelsplats. På hemmaplan är man som sagt kända för att vara svårslagna vilket man också visat under säsongen. Senast slog man Önnered enkelt med 27-19 och man kunde också rotera friskt. Idag möter man Ystad som kommer med två raka förluster, och jag tror Hammarby kan utnyttja detta på bästa sätt. Man spelar ett 3-2-1 försvar som är oerhört aggressivt, vilket enligt mig passar utmärkt på ett lag som Ystad. En vinst här skulle innebära ett steg närmare slutspelsplats! Utöver detta så kommer man kompletta till dagens möte.

Efter att ha läst min analys så kan man enkelt lista ut vart mitt tips går. Hemma fördelen väger över rejält enligt mig och då Ystad inte visat några goda intryck sedan uppehållet så måste jag lägga en slant på Hammarby. Kommer man upp i nivå och får med sig sin fantastiska publik så tror jag man triumferar när domaren blåser för slutsignal. Insatsen ligger på medel!