På denna annandag jul så bjuds det på en hel del sport där vi bland annat får se ett intressant Stockholmsmöte. Den legendariska klubben ”bajen” tar emot nykomlingarna Ricoh i sin svårspelade Eriksdalshall. Två lag som har två helt olika spelidéer där Ricoh är det tyngre och mer storvuxna laget medan Hammarby är det fartfyllda och spralliga. Som vi alla vet så är Hammarby riktigt vassa på hemmaplan, och jag kan bara se ett scenario i detta möte. Häng med!

Match: Hammarby IF HF – Ricoh HK
Spel: Hammarby IF HF -1,5
Odds: 1,85 @ bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Börjar vi med bortalaget, Ricoh, så kommer man efter julvilan med en förlust i baken och det borta mot Guif. Man kämpade tappert med kunde se sig besegrade med 31-29 vilket jag måste påstå är godkänt. Idag åker man iväg på sin andra raka borta match och det mot ett lag från samma trakter, nämligen Hammarby. För att kunna knipa poäng krävs en riktigt bra prestation från hela laget, men framförallt från målvaktssidan där man trots allt har en av Elitseriens bästa målvakter, Tomas Forsberg. Även storskytten Konradsson behöver fortsätta leverera och får Hammarby inte tag på honom så kan de nog behöva hämta ett par bollar från nätet. Man har tidigare mött Hammarby en gång denna säsong, och i den matchen åkte man på stor förlust med 27-21. Idag hoppas och kräver man revansch, men räcker det till?

Hemmalaget och Stockholms stolthet ”bajen” kommer till dagens möte med gott självförtroende efter att ha besegrat Redbergslid i en tight match senast. Man vann med 29-28 efter att ha legat under stora delar av matchen. Jag ser denna seger som en kämpaseger för hela laget, men även en ”Puyolseger” då han briljerade. På hemmaplan är man svårslagna då man alltid har sin pålitliga publik i nacken. När även Puyol fungerar och motståndarlagen inte får stopp på honom så får man det alltid oerhört svårt. Innan matchen mot Redbergslid, så slog man Önnered med 23-24 och man klättrar i tabellen. Man har slagit Ricoh tidigare i denna säsong och det bådar gott för att man ska ta tredje raka segern idag.

Inbördes möten:
Hammarby – Ricoh = 27-21 – 2014-09-26

Då Hammarby visat sig vara starka på hemmaplan samt vara inne i en god form just nu, så ser jag inget annat än att en seger ska hämtas idag. Ricoh som är nykomlingar samt haft det tufft i stora delar av säsongen tror jag även idag kommer få det tufft och jag lirar Hammarby -1,5 till en insats strax över medel. Rygga och så förlänger vi min förlustfria svit!