Måndag och ny vecka betyder nya möjligheter för plus på kontot. Vi får se ett roligt möte uppe i Stockholm då Hammarby tar emot gästande Redbergslid från Götet. Redbergslid är likt Hammarby i en situation där man fått islossning och är på väg uppåt i form med ett antal vinster i bagaget. Det brukar alltid vara tajta och jämna matcher mellan dessa två lag och jag ser detta möte som en 50/50 match. Oddsen är dock klart fördelade till Hammarbys fördel och då Redbergslid sitter i ett så pass stort odds, kan jag inte blunda. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – Redbergslids IK
  • Spel: Redbergslids IK rak vinst
  • Odds: 2,90 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Hamamrby som inledde säsongen lite knackigt har ryckt upp sig och har nu tagit tre vinster följt av ett oavgjort resultat. I senaste mötet då man ställdes mot Ricoh vann man enkelt med 17-24, som jag bland annat rekade, och formen är uppåtgående. Det aggressiva 3-2-1 försvaret är på plats och i sin Eriksdalshall är man ofta svårslagna. Idag möter man Redbergslid som man ofta har svårt mot vilket man också kan se i resultatraden bland inbördesmöten och att man är så pass stora favoriter köper jag inte. Enligt mig är det en 50/50 match, kanske en liten fördel till Hammarby p.g.a. hemmaplan, men att man är överlägsna? Det är man inte. I början av säsongen torskade man mot just precis Göteborgslaget och jag hoppas på ännu ett nederlag!

Som jag nämnt tidigare så sitter Redbergslid i en liknande situation som Hammarby där formen är på väg uppåt. Då min brorsa spelar i de vita eleganterna kollar jag och granskar varenda match man spelar och det är helt klart skillnad på hur man uppträtt ju längre säsongen gått. Olika typer av försvarsspel blandat med vassa spetsspelare börjar få till det och senast käkade man upp Aranäs med 33-25. Får man till sitt spel med Linus Arnesson och Tobias Johansson på niometer samt mittsexan Mario Lipovac så kan man hota detta Hammarby. Man förtjänar inte att stå i ett odds till 2,90 och jag tar ställning!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Spelvärdet i raka tvåan är mycket fin och jag väljer att spika Redbergslid. Alltid tajta och jämna matcher mellan dessa lag och då tvåan ger 2,90 slänger jag in en peng till en insats på strax under medel!