Förutom damhandboll så bjuder denna eftermiddag på lite Elitseriehandboll och idag gästas den legendariska klubben Hammarby av de vita eleganterna från Göteborg. En match mellan två lag som ligger på ungefär samma poäng i ligan och kämpar för en slutspelsplats. Hammarby kommer från en knapp vinst mot Önnered medan Redbergslid har det tungt och torskade stort mot Kristianstad. Vilket spel får vi se idag? En jämn match där jag skulle säga att det blir mycket mål!

  • Match: Hammarby IF HF – Redbergslids IK
  • Spel: Över 51,5 mål i matchen
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Hemmalaget Hammarby börjar komma igång och ser allt jämnare och stabilare ut. Inför i år har man som sagt tappat många spelare och inte haft några stora förhoppningar. Efter 17 spelade omgångar så börjar hoppet tändas och man siktar högre än väntat. Det som är mest imponerande är att man är riktigt bra på hemmaplan och man ser markanta skillnader på hemma och bortaspel. Hemma har man sitt stöd från publiken och får på något sätt ett skönt tryck på motståndarna. Senast vann man mot Önnered med 23-24 och jag var dock inte imponerad av Hammarbys spel. Innan det torskade man borta mot Ystad för att sedan vinna hemma mot Lugi. Ett knepigt lag att tippa på, men man kan helt klart säga att detta är ett underhållande lag då man skiljer sig från mängden i sitt spel. Deras 3-3 försvar resulterar ofta i målrika matcher vilket kan vara värt att poängtera.

Redbergslids IK eller ska vi säga ”berg och dal ban laget”, och med det menar jag att man har skyhög högsta nivå och riktigt dålig lägsta nivå. Även detta ett riktigt svårt lag att tippa på då man kan vinna mot vem som helst men även nästan förlora mot vem som helst. För tillfället har man två raka förluster mot Ystad respektive Kristianstad. Inga dåliga lag ska man även observera. I tidigare möten mot Hammarby har man haft problem då deras försvar inte passar Redbergslid så bra. Trots det tror jag ändå att man har chans till triumf, men väljer att skippa 1-X-2 markörerna, och ser bättre värde i över och under spelet.

Enligt mig är detta är oerhört svår match och ska man se till inbördes möten så ser det ut som så:

Redbergslids IK – Hammarby = 27-30 (57 mål)
Hammarby – Redbergslids IK = 26-26 (52 mål)
Redbergslids IK – Hammarby = 26-22 (48 mål)
Hammarby – Redbergslids IK = 26-21 (47 mål)
Hammarby – Redbergslids IK = 24-29 (53 mål)

Som man kan se så är det ganska målrika matcher mellan lagen, och då linan idag ligger på över 51,5 mål så måste jag bara testa en slant. Insatsen ligger på strax under medel!